Magyarország és Románia közötti regionális együttműködés új lehetőségeiről tárgyalt Latorcai Csaba Bukarestben

Latorcai Csaba Területfejlesztési Miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára hivatalos látogatást tett Bukarestben. Az utazás során találkozott és tárgyalást folytatott Hegedűs Csillával, az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának államtitkárával – tájékoztatta portálunkat a Területfejlesztési Miniszter Hivatala.

Dr. Latorcai Csaba és Hegedűs Csilla

A látogatás fő célja Magyarország és Románia kapcsolatainak további erősítése, különös tekintettel a kohéziós alapokból finanszírozott egyes projektek megvalósításának lehetőségére, a határon átnyúló es transznacionális közös projektek elősegítésére, valamint a közvetlen források hatékonyabb felhasználásának közös elvi alapon történő megvalósítására – írják a közleményben.

A tárgyalás során a felek áttekintették az együttműködés elmélyítésének további lehetőségeit, és előremutató megbeszélést folytattak az úgynevezett közvetlen uniós forrásokra benyújtandó magyarországi és romániai közös pályázatok intézményes támogatása, elősegítése és szorosabbra fűzése érdekében, hogy az elkövetkező időszakban a korábbiakhoz képest még nagyobb mértékű forráshoz jussanak a magyarországi és romániai cégek, civil és más szervezetek tovább segítve szülőföldjeink fejlődését – olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!