Magyarország törekszik arra, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson

A szerzői jogról szóló törvény módosítását vitatta meg a parlament. A módosítás értelmében javulhat a könyvekhez történő hozzáférése a fogyatékkal élőknek, amely a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget egyéb okból használni képtelen emberek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló marrákesi szerződést foglalja a magyar jogba.

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónokafrakcióvezető-helyettese a vita során hozzászólásában rámutatott: Magyarország alaptörvénye tiltja a hátrányos megkülönböztetést, az alapjogok mindenki számára biztosítottak bármiféle különbségtétel nélkül.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes (Fotó: MTI, Kovács Tamás)

Vejkey kifejtette, hogy Magyarország törekszik arra, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson - hozzátéve: hazánkban majdnem félmillióan élnek bizonyos fogyatékossággal, a látás vagy hallássérültek száma 160 ezer.
    
Hangsúlyozta: egyértelműen támogatják, hogy növekedjen azon művek, kiadványok száma, amelyek akadálymentes formában léteznek. A KDNP támogatja a javaslat elfogadását - jelezte a kormánypárti politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!