Magyarország törekszik arra, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson

A szerzői jogról szóló törvény módosítását vitatta meg a parlament. A módosítás értelmében javulhat a könyvekhez történő hozzáférése a fogyatékkal élőknek, amely a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget egyéb okból használni képtelen emberek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló marrákesi szerződést foglalja a magyar jogba.

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónokafrakcióvezető-helyettese a vita során hozzászólásában rámutatott: Magyarország alaptörvénye tiltja a hátrányos megkülönböztetést, az alapjogok mindenki számára biztosítottak bármiféle különbségtétel nélkül.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes (Fotó: MTI, Kovács Tamás)

Vejkey kifejtette, hogy Magyarország törekszik arra, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson - hozzátéve: hazánkban majdnem félmillióan élnek bizonyos fogyatékossággal, a látás vagy hallássérültek száma 160 ezer.
    
Hangsúlyozta: egyértelműen támogatják, hogy növekedjen azon művek, kiadványok száma, amelyek akadálymentes formában léteznek. A KDNP támogatja a javaslat elfogadását - jelezte a kormánypárti politikus.