Magyarország újraindult

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt a hétvégi pedagógusnapról emlékezett meg, majd azt emelte ki: a sikeres oltási programnak köszönhetően Magyarország újraindult, a maszkokat levehettük, a vendéglátóhelyek ismét kinyithattak.

Hangsúlyozta: Magyarország az egyetlen állam az Európai Unióban, ahol nem vakcinahiány, hanem oltóanyagbőség uralkodik. Hozzátette, sokakat mentett meg a sikeres oltási program.

Nacsa Lőrinc azt mondta, ha sikeres lett volna az ellenzék kampánya, kétmillióval kevesebb magyar lenne beoltva, és a korlátozások zömét nem lehetett volna feloldani.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában megemlékezett a pedagógusok rendkívüli erőfeszítéseiről.

Kiemelte: a baloldal számára az elmúlt időszak a járványkezelés helyett az intézkedések támadásáról, valamint a helyezkedésről szólt, majd több idézettel alátámasztva szembe állította Gyurcsány Ferenc Jobbikkal kapcsolatos és Jakab Péter baloldalt érintő korábbi és mostani megnyilatkozásait.

A baloldalon semmi más nem számít, csak a hatalom – fogalmazott az államtitkár.