Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Mauritániában - a „mórok földjén” is - keresztény karitász

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Mauritániába látogatott.

Keresztény karitász Mauritániában is

A Hungary Helps Program keretében kedden Nouakchott érsekének adta át a Magyar Kormány sérült gyerekeknek küldött adományát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Azbej Tristan államtitkár, a KDNP alelnöke.

A magyar politikusok a látogatás során az ország állami vezetőivel és katolikus püspökével egyeztettek a humanitárius együttműködésről, valamint az európai irányú migráció megelőzésének és a vallásközi együttélés előmozdításának lehetőségeiről.

A magyar delegáció átadó rendezvényen vett részt abban a Hungary Helps Program által támogatott egyházi fenntartású gyermekotthonban, amely súlyos fogyatékossággal élő gyermekeknek biztosít ellátást és fejlesztő foglalkozásokat. Egyeztettek továbbá a magyar humanitárius program által a Pánafrikai Nagy Zöld Fal nemzetközi kezdeményezés keretében támogatott fenntartható mezőgazdasági projektek tapasztalatairól is.

Mauritánia Afrika egyik legkevésbé fejlett országa, ahol az emberek különösen kitettek a gazdasági és biztonsági kihívásoknak, a térségben erősödő terrorizmusnak és a klímaváltozás hatásainak.

A nyugat-afrikai országból az elmúlt időszakban évente több mint százezer migráns indult útnak, így jelentősen hozzájárulva az Európára háruló migrációs nyomáshoz.

„A Hungary Helps Program mauritániai támogatásai a magyar kormánynak azt az alapelvét követik, amely szerint nem a bajba jutott embereket kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van” – fogalmazott a Miniszterelnökség közleménye.