Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet ez évi szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés elnevezésű akciója szerdán vette kezdetét.

Ökumenikus SegélyszervezetLévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége (jobbra), Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára (középen) és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában 2021. november 17-én (Fotók: MTI / Koszticsák Szilárd)

Az Ökumenikus Segélyszervezet sikertörténetet írt a hazai gondoskodáspolitikában, amelyet úgy valósít meg, hogy sosem akarja rombolni az önellátó-képességet, mindig kiegészít valamit és nem helyettesít, és nemcsak az egyénről gondoskodik, hanem közösséget is épít – mondta Fülöp Attila, az  Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára a segélyszervezet immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén. A KDNP-s politikus kiemelte: gondoskodáspolitikát csak közösen lehet építeni, ha az egyházi, a civil, az állami, önkormányzati résztvevők karöltve dolgoznak a rászorulók, az elesettek életének segítéséért. Akkor falvaink, városaink és egész nemzetünk életét is segítjük – mutatott rá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta, azaz 30 éve segíti az összefogás erejével a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén ezért nemcsak az adventi adománygyűjtés indult el, hanem megemlékeztek a szervezet megalakulásának kerek évfordulójáról is.

Ökumenikus SegélyszervezetLévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége (balról a negyedik), Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta (balról a harmadik), Vincze Ottó volt válogatott labdarúgó (balról a második) és Wolf Kati énekes (balra) az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában 2021. november 17-én (Fotók: MTI/  Koszticsák Szilárd)

Szent-Iványi Ilona,az Ökumenikus Segélyszervezet felügyelőbizottsági elnöke felidézte a szeretetszolgálat 1991-es indulását. A kis munkatársi közösség nagy családdá, hatalmas közösséggé terebélyesedett, mára pedig nemzetközileg elismert hatalmas szervezet lett – hangsúlyozta.

Hozzátette: a felügyelőbizottság végigkíséri a segélyszervezet életét, munkáját, részt vesz a stratégiai tervekben, az irányelvek meghatározásában, de mivel mindezt távolságtartással, a háttérből teszi, talán még jobban látja azt a fejlődést, amely az elmúlt 30 évben megvalósult.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte, hogy ez a nap mások mellett az alapítókról, a munkatársakról, az önkéntesekről, a jószolgálati nagykövetekről és az adományozókról szól, az elmúlt 30 év pedig arról a több százezer emberről, akinek segíteni tudtak.

A szervezet egész éves munkáját segítő adventi adománygyűjtéshez a 1353-as adományvonal hívásával és online a segelyszervezet.hu oldalon is lehet csatlakozni.