Megújul a területfejlesztés stratégiai keretrendszere

„A területfejlesztés stratégiai keretrendszerének megújítása annak az erős kormányzati szándéknak az eredménye, amely azt tűzte ki célul, hogy új szervezeti keretek közt, erős szakmai érdekérvényesítéssel, területfejlesztési miniszter irányításával újuljon meg Magyarország területfejlesztése” – mondta Dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára az I. Közigazgatás 2022 Konferencián.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Magyar Kormánytisztviselői Kar közös rendezvénye, a közigazgatás-fejlesztés 2010-2030 közötti időszakára fókuszált, amelynek kiemelt részét képezi a területfejlesztés. A miniszterhelyettes előadásában kiemelte, hogy a területfejlesztés stratégiai keretrendszerének megújítása, valamint a „területfejlesztési adatbázis és döntéstámogató rendszer” létrehozása jelenleg a legfontosabb feladatok.

l

A Kormányzat erősíteni kívánja a térségi szemléletet a fejlesztéspolitikában. Az eddig elért eredmények megtartása mellett a vármegyék, városok, járások helyi igényei határozzák meg a fejlesztések fő irányvonalát. A térségi, integrált, komplex fejlesztések, valamint a járásközpontok funkcionális szerepkörének megerősítése eredményeképpen európai szinten is növekedhet Magyarország valamennyi régiójának versenyképessége

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!