Mihálffy Béla: Hogyan segíti az időseket a Gondosóra program?

Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben arról beszélt: a távol élő idős hozzátartozók gondozása nehezebbé vált, ezért tavaly kormányzati támogatással elindult a Gondosóra program.

Az ingyenes, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás célja, hogy az idősek szükség esetén egy eszközön lévő egyetlen gomb megnyomásával jelezni tudják segítségkérési szándékukat – mondta.

A kisebbik kormánypárt politikusa kiemelte: a szolgáltatás segíti a generációk közötti szakadékok áthidalását. A Gondosóra program része annak a nyugdíjasokat támogató és segítő intézkedés sorozatnak, mely a kormány emberközpontú politikájának újabb bizonyítéka – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: a kormány célja, hogy minden lehetséges támogatást megadjon az időseknek. Ezért döntöttek a nyugdíjkiegészítésről, a nyugdíjprémiumról, ezért döntöttek a jövő évi nyugdíjemelésről és a 13. havi nyugdíj tartós visszaemeléséről.

A Gondosóra programot Európában is egyedülállónak nevezte, amely a 65 év felettieknek ingyenes. Jelezte: már több mint 250 ezren regisztráltak, és arra buzdította az időseket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!