Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Mihálffy Béla: A történelemből okulva, elkötelezettnek kell lennünk a béke ügye mellett

Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője ünnepi beszédének elején Szegeden azt mondta, hogy talán március 15. az az ünnep, amely legközelebb áll mindenki szívéhez. „Már óvodáskorunkban kokárdákat készítettünk, nemzetiszínű zászlókat színeztünk és megismerkedtünk a forradalom első napjának főbb eseményeivel.” – mondta.

 

Mihálffy Béla kiemelte,

Március 15. a szabadság ünnepe, százhetvenöt évvel ezelőtt a magyar társadalom többsége összefogott

 

a nemzeti függetlenség, a népképviseleti törvényhozás, a felelős magyar kormányzás, a törvény előtti egyenlőség, a szabad sajtó és a polgári szabadságjogok érdekében emelte föl a hangját és bár a forradalom elbukott, törekvései tovább éltek.

oá

„1848-49 a fiatalok forradalma volt. Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór és a márciusi ifjak mintegy motorjai voltak a forradalmi eseményeknek, és bátor kezdeményező kézségükkel adtak példát az idősebb nemzedéknek is.” – mondta Mihálffy Béla, hozzátéve, hogy a magyar fiatalság napjainkban is érték.

Ezért Magyarország kormány elkötelezett, hogy minden eszközzel óvja a magyar fiatalokat az őket érő fizikai és szellemi veszélyektől, hiszen a magyarság jövője a fiatalok kezében van.”

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Kossuth Lajos, 1848 őszén toborzó körútja során megfordult Szegeden is. Lelkesítő szavára az Alföld magyarságra fegyvert fogott hazánk függetlenségének kivívásáért, a Szegeden elmondott beszédének hatására a város, a homokhátsági és bánsági fiatalok is álltak zászlaja alá.

ié

„1848-49-ben nemzetünk háborúra kényszerült. Emiatt aztán mind a magyar kormánynak, mind a Habsburg elnyomóinknak és szövetségeseiknek súlyos emberáldozatokat kellett hoznia.

Napjainkban is fegyverek ropognak a szomszédos Ukrajnában, s nekünk, a történelemből okulva, elkötelezettnek kell lennünk a béke ügye mellett,

és amellett, hogy az emberek kölcsönösen tartsák tiszteletben a másik kultúráját, nyelvét, vallását, értékrendjét" - figyelmeztetett Mihálffy Béla.

ué

Ünnepi beszéde végén úgy fogalmazott, hogy március 15. legfőbb üzenete, hogy összefogva, a fiatalokra alapozva, bátor és egységes kiállással, közösen nagy eredményeket érhetünk el.

Ezért napjainkban is óvni kell gyermekeinket, képviselni a magyar függetlenség és szabadság ügyét, s megvédeni nemzetünket a kívülről, vagy belülről érkező támadásokkal szemben.

– zárta gondolatait Szeged KDNP-s országgyűlési képviselője.