Mihálffy Béla: A történelemből okulva, elkötelezettnek kell lennünk a béke ügye mellett

Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője ünnepi beszédének elején Szegeden azt mondta, hogy talán március 15. az az ünnep, amely legközelebb áll mindenki szívéhez. „Már óvodáskorunkban kokárdákat készítettünk, nemzetiszínű zászlókat színeztünk és megismerkedtünk a forradalom első napjának főbb eseményeivel.” – mondta.

 

Mihálffy Béla kiemelte,

Március 15. a szabadság ünnepe, százhetvenöt évvel ezelőtt a magyar társadalom többsége összefogott

 

a nemzeti függetlenség, a népképviseleti törvényhozás, a felelős magyar kormányzás, a törvény előtti egyenlőség, a szabad sajtó és a polgári szabadságjogok érdekében emelte föl a hangját és bár a forradalom elbukott, törekvései tovább éltek.

oá

„1848-49 a fiatalok forradalma volt. Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór és a márciusi ifjak mintegy motorjai voltak a forradalmi eseményeknek, és bátor kezdeményező kézségükkel adtak példát az idősebb nemzedéknek is.” – mondta Mihálffy Béla, hozzátéve, hogy a magyar fiatalság napjainkban is érték.

Ezért Magyarország kormány elkötelezett, hogy minden eszközzel óvja a magyar fiatalokat az őket érő fizikai és szellemi veszélyektől, hiszen a magyarság jövője a fiatalok kezében van.”

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Kossuth Lajos, 1848 őszén toborzó körútja során megfordult Szegeden is. Lelkesítő szavára az Alföld magyarságra fegyvert fogott hazánk függetlenségének kivívásáért, a Szegeden elmondott beszédének hatására a város, a homokhátsági és bánsági fiatalok is álltak zászlaja alá.

ié

„1848-49-ben nemzetünk háborúra kényszerült. Emiatt aztán mind a magyar kormánynak, mind a Habsburg elnyomóinknak és szövetségeseiknek súlyos emberáldozatokat kellett hoznia.

Napjainkban is fegyverek ropognak a szomszédos Ukrajnában, s nekünk, a történelemből okulva, elkötelezettnek kell lennünk a béke ügye mellett,

és amellett, hogy az emberek kölcsönösen tartsák tiszteletben a másik kultúráját, nyelvét, vallását, értékrendjét" - figyelmeztetett Mihálffy Béla.

ué

Ünnepi beszéde végén úgy fogalmazott, hogy március 15. legfőbb üzenete, hogy összefogva, a fiatalokra alapozva, bátor és egységes kiállással, közösen nagy eredményeket érhetünk el.

Ezért napjainkban is óvni kell gyermekeinket, képviselni a magyar függetlenség és szabadság ügyét, s megvédeni nemzetünket a kívülről, vagy belülről érkező támadásokkal szemben.

– zárta gondolatait Szeged KDNP-s országgyűlési képviselője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!