Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Mikor változtat az EU migrációs politikáján?

A KDNP képviselője interpellálta a KDNP-s miniszterhelyettest hétfőn a parlamentben...

Móring József Attila (KDNP) azt firtatta, mikor kíván változtatni végre az Európai Unió a migrációs politikáján. Értékelése szerint nő a migrációs nyomás Európa déli határainál, Magyarországra az idén már 230 ezren próbáltak bejutni, míg tavaly egész évben 120 ezren. A migránsok megjelenése veszélyt jelent Európa közbiztonságára, közegészségügyi helyzetére, ezért a határvédelem európai érdek - hangoztatta.

Kizártnak tartotta, hogy az összeurópai megoldást kereső, decemberi belügyminiszteri tanácskozáson megnyugtató megoldás szülessen. Az várható inkább, hogy a tagállamok nagyobb része ismét a kvóta felé fog fordulni - tette hozzá.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint nemcsak hogy nem akar Brüsszel változtatni migrációs politikáján, hanem időről időre megerősíti azt. A baloldali frakciók a humanitárius vízumok kiadásának, a humanitárius folyosók kialakításának felgyorsítását, valamint a családegyesítések előnyben részesítését sürgetik - mondta.

Rétvári Bence

A kereszténydemokrata miniszterhelyettes közölte, Brüsszel mindig újabb és újabb javaslatokkal áll elő, amelyek lényege, az illegális migráció tervszerűvé tétele és az illegális migránsok Európán belüli szétosztása. Az államtitkár szerint nem ez Európa biztonságos jövője. Azt mondta, ha az EU nem követi a Magyarország által követett utat, vagyis nem zárja le külső határait, a belső határok fognak ismét felépülni.

A választ a képviselő elfogadta.