„Minket nem lehet a falhoz szorítani” – Semjén Zsolt politikai fórumot tartott Budakeszin

A KDNP Budakeszi Szervezete a Pesti Megyei Szervezettel együttműködésben 2022. november 9-én tartotta politikai fórumát Magyar érdekek, globális hatalmak címmel. Az eseményen előadást tartott Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Magyarország miniszterelnök-helyettese.

Semjén Zsolt fóruma BudakeszinAz első sorban (bal oldalon) Győri Ottilia budakeszi polgármester (Fidesz-KDNP), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Menczer Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő (Fidesz)

A fórumon köszöntő beszédet mondott Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, Gaal Gergely, a KDNP Pest Megyei Szervezetének elnöke és Menczer Tamás államtitkár, Pest megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője. Beszédükben mindannyian hangsúlyozták, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között a nagypolitika a legegyszerűbb hétköznapi kérdéseinket, például az energiafelhasználási szokásainkat is befolyásolja. Éppen ezért

fontos, hogy a kormány döntéseinek hátteréről hiteles forrásokból tájékozódjunk,

hiszen akkor értjük meg igazán, hogy milyen erőviszonyok között kell országunknak boldogulnia és a magyar érdekek szolgálatában cselekednie.

Semjén Zsolt előadásában arra vállalkozott, hogy a világpolitikáról, az Európai Unió politikájáról és a belpolitikáról is összefoglalja a legaktuálisabb tudnivalókat. Úgy gondolja, a szomszédságunkban folyó háború következtében a világpolitika ránk rúgta az ajtót. Meglátása szerint a tűzszünethez és a békéhez orosz-amerikai egyezmény szükséges, de amit a béke helyreállítása érdekében Magyarországnak meg kell tennie, azt a kormány kész teljesíteni.

Semjén Zsolt fóruma BudakeszinSemjén Zsolt előadása a budakeszi fórumon

Nekünk elemi érdekünk a békés együttélés az országok között, ugyanakkor az egyes országokon belül élő, különböző nemzetiségek között is. Kifejezte a magyar kormány mély szolidaritását, amelyet a civil áldozatok irányában érez, és akik az egész háború legnagyobb vesztesei. Kína és az Egyesült Államok viszont – nagyrészt az Európai Unió kárán – nyertesként kerülnek ki a globális gazdasági folyamatokból, amelyek a háború következményeként jelenleg zajlanak.

A miniszterelnök-helyettes részletesen beszélt Magyarország energiaellátásának biztosításáról, utalva arra is, hogy a legjobb szándék mellett sem megoldható a jelenlegi technológiák mellett a cseppfolyósított gáz Magyarországra történő behozatala, hiszen nincs tengeri kikötőnk, illetve az olajfinomítóinkban az orosz ún. édesolaj kémiai összetételétől eltérő, vagyis más forrásból származó kőolaj feldolgozása.

Semjén Zsolt és Gaal GergelySemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Gaal Gergely, a párt Pest megyei elnöke

Az Európai Unió által bevezetett szankciókkal kapcsolatban megemlítette, hogy azok elfogadását nem előzték meg megfelelő, valós számítások, amelyek a hatásainak becslését szolgálták volna, pusztán politikai retorika és ideológia mentén fogadták el azokat. Mára világossá vált, hogy Oroszország gazdaságilag nem rendült meg a szankciók miatt, az Európai Unió viszont súlyos válságon megy keresztül.

Az Európai Unióval folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban Semjén Zsolt bizakodóan nyilatkozott. Véleménye szerint Magyarország előrelátóan, a magyar érdekeket szem előtt tartva, ugyanakkor kompromisszumkészen tárgyal.

Amíg a magyar nemzet támogatja a kormányt, addig minket nem lehet a falhoz szorítani

- mondta. A kormányfő helyettese szerint Magyarországnak a rengeteg kihívás ellenére előre szabad csak menekülnie. Ez alatt a családtámogatási rendszer fenntartását és a gazdaság élénkítését említette előadása során. Hisz abban, hogy ha a Kereszténydemokrata Néppárt az 1944 óta fennálló alapelveit nem téveszti szem elől, és a történelmi egyházak tanítása mentén alakítja programját, akkor az igazságosság horgonyaként sikeres szövetségben tud együtt dolgozni továbbra is a Fidesszel.

Amíg szellemi szuverenitását meg tudja őrizni, és a nyugati ideológiák – például a cancel culture és a woke mozgalmak – nem vakítják el, addig a szellemi forrásvidékéhez visszatalálva újra és újra képes az Európai Unió történetének legsikeresebb felállásában, a jelenlegi gazdasági válság dacára a magyar érdekek képviseletében kormányozni.

Kármán Krisztina

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!