A miskolci fiatalítás kulcsa az, hogy „kívülről is látszik, hogy ez egy jó közösség”

A KDNP miskolci szervezetének tagsága az utóbbi években folyamatosan fiatalodik; úgy vélik, a titok nem más, mint hogy a közösségüknek „jó fílingje” van, nem csupán politikai közeg, hanem vonzó, baráti társaság is, olyan emberekből áll, akik szeretnek együtt lenni.

Miskolc

A KDNP Miskolc Városi Szervezetét 1989-ben alapították. Ahogyan országosan, úgy Miskolcon is újjászerveződött a párt 2003-ban, és 2005 ősze óta Molnár Péter a szervezet elnöke. A miskolci közgyűlésben 2006 óta folyamatosan van önálló KDNP frakció, amelynek vezetője szintén Molnár Péter.

Jelenleg százharminc aktív és tizenkét pártoló tagja van a miskolci szervezetnek. Az elnökség tagjainak többsége a ’80-as generációhoz tartozik, és egyre több fiatal, illetve aktív korban járó ember csatlakozik hozzájuk. A tagság baráti-ismerősi köréből érkezik az érdeklődők jelentős része, mert kívülről jónak látják a közösséget, érdekesnek a programokat.

Miskolc

Rendszeresek a taggyűlések, amelyeken az önkormányzati képviselők beszámolnak a helyi politikai eseményekről és a közgyűlési munkáról, de alkalmanként országos kereszténydemokrata politikusokat is vendégül látnak, így a tagság „első kézből” tud tájékozódni. Tavaly például Latorcai Csaba ügyvezető alelnökkel, Juhász Hajnalka országgyűlési képviselővel és Hölvényi György EP-képviselővel, idén pedig Simicskó István frakcióvezetővel találkozhattak. A miskolci szervezet nagyon büszke arra, hogy itt lett tag Juhász Hajnalka és innen indult a politikai karrierje.

Miskolc

Márciusban Isépy Tamás, Miskolcról indult KDNP-s politikus születésének 100. évfordulójáról emlékezett meg a szervezet. A taggyűlések mellett közösségi alkalmak is vannak, minden esztendőben szerveznek egy „bükki majális” vagy „juniális” nevű, szabadtéri rendezvényt, az adventi időben pedig ünnepi vacsorát. A helyi KÉSZ-szel (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) jó a kapcsolatuk, közös rendezvényeket is szerveznek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!