Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Móring József Attila: Meddig folytathatók a háború- és szankciópárti nyilatkozatok?

Móring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője hétfői parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott: „nem lankad a harci kedv a dollárbaloldalon”. Bár a magyar választópolgárok elsöprő többsége tavaly áprilisban az országgyűlési választásokon egyértelműen nemet mondott a háborúra és a szankciókra, „a Gyurcsány-párt és tagozatai” továbbra is fegyvereket küldenének Ukrajnába, hallani sem akarnak a tűzszünetről és Brüsszel mintájára változatlanul a szankciókat éltetik - hangsúlyozta a kereszténydemokrata honatya.

Több ellenzéki nyilatkozatot sorolt a háborúval és a szankciókkal kapcsolatban, majd azt kérdezte: meddig folytathatók a háború- és szankciópárti nyilatkozatok?

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: Magyarország és minden Kárpát-medencei magyar érdeke, hogy a háború minél előbb véget érjen. A konfliktusban minden nap több százan vesztik életüket, Európa gazdasága pedig súlyos árat fizet a magas infláció, a magas energiaárak, a családokat és a vállalatokat sújtó nehézségek miatt.

Hangsúlyozta: nem a konfliktus elhúzására, hanem annak azonnali lezárására van szükség. Ehhez elsősorban tűzszünetre, majd béketárgyalásokra van szükség, és ezt a békepárti álláspontot a magyar Országgyűlés határozatban erősítette meg – jelezte.