Móring József Attila: Meddig folytathatók a háború- és szankciópárti nyilatkozatok?

Móring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője hétfői parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott: „nem lankad a harci kedv a dollárbaloldalon”. Bár a magyar választópolgárok elsöprő többsége tavaly áprilisban az országgyűlési választásokon egyértelműen nemet mondott a háborúra és a szankciókra, „a Gyurcsány-párt és tagozatai” továbbra is fegyvereket küldenének Ukrajnába, hallani sem akarnak a tűzszünetről és Brüsszel mintájára változatlanul a szankciókat éltetik - hangsúlyozta a kereszténydemokrata honatya.

Több ellenzéki nyilatkozatot sorolt a háborúval és a szankciókkal kapcsolatban, majd azt kérdezte: meddig folytathatók a háború- és szankciópárti nyilatkozatok?

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: Magyarország és minden Kárpát-medencei magyar érdeke, hogy a háború minél előbb véget érjen. A konfliktusban minden nap több százan vesztik életüket, Európa gazdasága pedig súlyos árat fizet a magas infláció, a magas energiaárak, a családokat és a vállalatokat sújtó nehézségek miatt.

Hangsúlyozta: nem a konfliktus elhúzására, hanem annak azonnali lezárására van szükség. Ehhez elsősorban tűzszünetre, majd béketárgyalásokra van szükség, és ezt a békepárti álláspontot a magyar Országgyűlés határozatban erősítette meg – jelezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!