Móring József Attila: Több száz településen indulhat falu- vagy tanyagondnoki szolgálat

Móring József Attila (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben, hogy több száz településen indulhat falu- vagy tanyagondnoki szolgálat. Gépjármű-támogatást kapnak és a bérezést is segítik. Az étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban is részt vesznek ezek a szolgálatok, amelyek munkája pótolhatatlan olyan kistelepüléseken, ahol nincsenek meg a szociális intézmények.

Móring József Attila (KDNP) országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
    
Hogyan változik a jövőben a falu- és tanyagondnoki szolgálat munkája?
    
Orbán Balázs államtitkár úgy felelt: amikor Magyarország gazdasági értelemben jól teljesít, a kormány célja, hogy a legkisebb településen is meg legyenek a szolgáltatások a megfelelő életkörülményekhez. A Magyar falu program ezt szolgálja, keretében idén és jövőre 150-150 milliárd forint áll rendelkezésre. A falugondnokok nélkülözhetetlenek a legkisebb településeken - mutatott rá.
    
A következő években több száz településen indulhat el a szolgálat, hiszen jövőre nemcsak a 600 fő alattiak, hanem a legfeljebb 800 fősek is igényelhetnek támogatást, míg ezt később kiterjesztik az 1000 fő alatti településekre is, támogatásuk pedig jövőre 4,2 millió forint lesz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!