Nacsa Lőrinc: Aki nem támogatja azt a javaslatot, ami Ukrajna csatlakozásának vitájáról szól, az a magyar nemzeti érdek ellensége

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője vezérszónoki felszólalásában szerdán az Országgyűlésben azt mondta, a magyar parlament példát mutat, sehol az Európai Unióban nem tudnak máshol nyíltan és őszintén beszélni, vitázni Ukrajna csatlakozásáról, a brüsszeli bürokraták és a nyugat-európai politikai elit fél ettől a vitától.

Nacsa

Felidézte a baloldali pártoknak az elmúlt másfél évben Ukrajnáról tett kijelentéseit, majd azt kérte:

bárcsak egyszer Magyarországot védenék olyan vehemensen, ahogy Ukrajnát; bárcsak egyszer Magyarországról beszélnének olyan szépen, ahogy Ukrajnáról teszik, és bárcsak egyszer Magyarország mellett állnának ki olyan hevesen, ahogy ezt Ukrajnával kapcsolatban tették.    

Közölte, Gyurcsány Ferenc (DK) „kiadta az álláspontot”, nem azt mondta, hogy meg kell kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat, meg kell adni a tagjelölti státuszt, hanem azt, hogy fel kell venni Ukrajnát az unióba. Nacsa Lőrinc álságosnak nevezte, amikor egy DK-s képviselő aggódik a határon túli magyarokért, akiktől minden forrást, támogatást és szavazati jogot elvennének.

Azt mondta, a szerdai vitában arra számít, hogy a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokraták hangját fogják hallani ahelyett, hogy a magyar emberek érdekei mentén vitatkoznának.

A KDNP-s képviselő értékelése szerint az unió a saját hitelét teszi próbára és próbálja aláásni. Ki kell mondani, Brüsszelben a józan ész és a normalitás hiánycikk lett – jelentette ki. Hozzátette:

vannak olyan pillanatok és ez most ilyen, amikor az uniót saját magától kell megvédeni.

Kitért arra, hogy világos konszenzus alakult ki korábban a bővítési folyamatról, arról, hogy objektív teljesítményen alapuló mérce szerint kell mérni. Most van egy állam, akinek gyorsítópályát biztosítanának, csökkentenék a feltételeket, kiemelnének a várakozó államok közül. Milyen üzenet ez a többi csatlakozásra váró állam, a Nyugat-Balkán országai felé? – tette fel a kérdést.

Szerinte nem tényekről, hanem „vágyvezérelt” ideológiáról van szó, és arra szólított fel, hogy a racionalitás alapján vizsgálják meg ezt a kérdést. A stratégiai partnerség mellett érvelt, szerinte ennek keretén belül lehet támogatást nyújtani Ukrajnának.

Szólt arról is, hogy

a Financial Times cikke szerint 70 ezer milliárd forintba kerülne Ukrajna teljes jogú tagsága. Nemcsak a gyerekeinket, az unokáinkat is eladósítanák

– jelentette ki, megjegyezve, az eddig folyósított 40 milliárd euró hasznosulásáról sem tudni semmit.

A momentumos képviselőkhöz fordulva úgy fogalmazott: a kárpátaljai magyarok százszor inkább hazafiak, mint ők.     

Nacsa Lőrinc úgy értékelt: aki ezt a határozati javaslatot nem támogatja, az ellensége az európai gazdaságnak, az európai biztonságnak és a magyar nemzeti érdekeknek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!