Nacsa Lőrinc: Az ellenzék hangoskodik, a kormány a megoldást keresi az ápolási díjak kapcsán

Nacsa Lőrinc, KDNP vezérszónoka az Országgyűlésben szégyenletesnek nevezte az előtte felszólaló jobbikos képviselő beszédét, bírálta a „királyi tanácsra" vonatkozó kijelentését, valamint miniszterelnököt „lehordó", az államtitkárokat „fenyegető" mondatait.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP számára mindig fontos volt, hogy kiemelt figyelmet fordítson az elesettekre, a rászorulókra, gyermekekre, idősekre, fogyatékkal élőkre, vagy a megváltozott munkaképességűekre és ne feszültséget keltsen, ne politikát csináljon ebből, mint az ellenzék, hanem valódi segítséget nyújtson számukra.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője

A jelen javaslat fontos elemének nevezte, hogy az rendezi az otthonápolók helyzetét és jövőképet ad nekik. Szerinte nyáron az ellenzék megpróbált hisztériát kelteni az ügyben, „nehéz helyzetben lévő családokat próbáltak színpadra rángatni" és „sokszor álcivilekkel hangoskodtak", a kormány és a Fidesz-KDNP frakciószövetség ezzel szemben a megoldást kereste, tárgyalt az érintettekkel, a valódi civilekkel, a szakma képviselőivel, így egy közös és jó megoldás született az ápolási díj ügyében.
    
Kijelentette: a gyereket nevelő családok csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak, hiszen míg 2010-ben, a szocialista kormány 1000 milliárd forint alatt fordított magyar családokra, ez 2019-ben meghaladja a 2000 milliárd forintot.
    
Üdvözölte a hajléktalanellátással kapcsolatos módosításokat és kiemelte: nem szankcionálni, hanem motiválni akartak az októberben életbe lépett jogszabállyal, hogy lehetőség szerint minél több embert segítsenek be a hajléktalanellátó rendszerbe és onnan tovább. Az  ellenzék az, amely minden jogi és a politikai eszközt bevet, hogy az utcán tartsa az embereket, hozzájuk nem méltó körülmények között - jegyezte meg.

Elődeinél többet tett a kormány az egészségügyért
    
A jelenlegi és az előző kormányok egészségügy terén mutatott teljesítményét hasonlította össze felszólalásában a KDNP vezérszónoka, Nacsa Lőrinc, kiemelve, hogy 2010 előtt folyamatos forráskivonás és leépítés volt a terület osztályrésze, 2003 és 2010 között Magyarország volt az egyetlen OECD-tagállam, ahol csökkentek a széférára fordított források.
    
Ezzel azt állította szembe, hogy 546 milliárd forinttal többet, csak jövőre pedig 100 milliárdnál is több jut az egészségügyre, ami reálértékben is magasabb összeg a 2010 előttieknél, hozzátéve, 2019-ben 52 milliárd pluszforrást kapnak a kórházak, amelyeket 55 milliárdos konszolidáció is segít, valamint béremeléssel javítják a védőnők és az egészségügyi alkalmazottak helyzetét.
    
Sorolva a kormányzati intézkedéseket üdvözölte, hogy családbarát szülészetek kialakítására jövőre 10 milliárd forintot fordítanak, kiemelve, hogy a kormány a családok támogatásával, nem bevándorlással akarja kezelni a népesedési problémákat.
    
Hangsúlyozta: a törvénycsomag sok területen tisztább, egyértelműbb szabályozást teremt, könnyítve ezzel a jogszabály alkalmazását, kiemelve, hogy az adatszolgáltatások területén hiányzó szabályok is a törvénybe kerülhetnek ezzel a módosítással.
    
A pszichiotróp anyagokat tartalmazó gyógyszerekkel elkövetett bűncselekmények szabályozásának szigorítása kapcsán Nacsa Lőrinc kijelentette, „itt el tudunk menni a falig" az ilyen anyagok visszaszorítása érdekében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!