Nacsa Lőrinc: Az ellenzék a migránsok támogatására bólogat, a magyar gyermekes családoktól elvenne

A Fidesz és a KDNP szerint megdöbbentő, hogy az ellenzék a migránsok támogatására bólogat, eközben a magyar gyermekes családoktól elvenne – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője szerdán, Budapesten – írja a magyaridok.hu

Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját tolmácsolva rámutatott: az ellenzék zsigerből támadja a családvédelmi nemzeti konzultációt, amellyel újabb, a gyermekes családokat támogató intézkedéseket szeretne megalapozni a kormány.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője

Az ellenzéki képviselők odáig mennek, hogy összetépik a konzultációs kérdőíveket, ahogy azt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette – emlékeztetett, hozzátéve: a migránsok befogadásával és nem a gyermekes családok támogatásával kezelnék Európa népesedési problémákat, ahogy azt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is közölte.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: az MSZP, a DK és a többi ellenzéki párt politikusai számára a gyermekes családok támogatása láthatóan nem prioritás és nem tartalmazza a politikai programjuk sem.

Kormányzásuk ideje alatt sem volt az, Gyurcsány és a szocialisták idején a gyermekesek voltak a megszorítások első célpontjai – mutatott rá. Elsőként elvették az egy és két gyerekesektől a családi kedvezményt, aztán megszüntették a családi otthonteremtési támogatásokat, a 3 éves gyest, és megszorításokkal, adóemelésekkel, bölcsőde-, óvoda-, iskolabezárásokkal nehezítették a gyermeket nevelő család életét.

Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket – idézte fel Nacsa Lőrinc, aki kitért arra, hogy nem támogatták a családi adókedvezményt, annak kiterjesztését, a családi otthonteremtési program elindítását. Ugyanakkor a brüsszeli migránspolitikához bólogatnak, a migránsok támogatásához helyeselnek, miközben a magyar családoktól elvennének. A Fidesz-KDNP számára a család az első, ezért arra kérnek mindenkit, vegyen részt a nemzeti konzultáción – közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!