Nacsa Lőrinc: Az ellenzéki pártoknak először a saját belső ügyeiket kéne rendbe tenniük

Számomra az első videó unalmas és semmitmondó volt – ezt mondta Nacsa Lőrinc csütörtök este az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Vona Gábor első vlog-, azaz videónapló-bejegyzéséről. A KDNP-s országgyűlési képviselő hozzátette: Vona Gábor ezekkel a videókkal az ellenzéki térfelet akarja „bemozogni”.

Vona Gábor olyan szavakat használ, mint a „demokrácia érzékenyítése”, amit eddig csak a liberális oldaltól hallottuk – emlékeztetett a kereszténydemokrata politikus. Vona pedig, még Jobbik-elnökként, korábban azt mondta: ők nem demokraták. Szóval 5-6 év alatt eljutottunk odáig, hogy a volt pártelnök a magyar társadalmat a demokráciára akarja érzékenyíteni – mutatott rá a súlyos ellentmondásra Nacsa Lőrinc.

Az esetleges ellenzéki összefogásokkal kapcsolatban a KDNP-s politikus elmondta: az ellenzéki pártoknak először a belső ügyeiket kéne rendbe tenniük, utána kezdjenek hozzá az ellenzéki vízió építéséhez.

Hiányolom azt, hogy az ellenzék nem csatlakozott Orbán Viktor víziójához. A miniszterelnök terveiben számos olyan pont van, amivel mindenki egyet tud érteni – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.