Nacsa Lőrinc: Az Európai Bizottság nem az európai fiatalok problémáival foglalkozik, hanem a migrációt szervezi

Miért a migrációs terv a legfontosabb akkor, amikor a nemzeti kormányok a koronavírus-járvány elleni védekezéssel vannak elfoglalva? – tette fel a kérdést a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint az uniós vezetők kijelentései „vallomások ezek arról, hogy a migráció lett az Európai Bizottság első számú ügye”, ami sokkal fontosabb a számukra, mint „az európai polgárok ügyes-bajos dolgai”.

Felvetette, miért a migrációs terv a legfontosabb akkor, amikor a nemzeti kormányok a koronavírus-járvány elleni védekezéssel vannak elfoglalva, és irigykedve nézik Nagy-Britanniát, mert ott már kedden kezdik az oltást.

Kitért arra is: a múlt héten jelentősen nőtt a déli határszakaszon a migrációs nyomás, csak a múlt héten 2195 határsértő ellen kellett intézkedni; 2015 vége óta ez a legmagasabb szám.

Nacsa Lőrinc szerint a „mindig a külföldi megfelelést kereső baloldal” végrehajtaná a bizottság tervét, így az ország biztonságának kérdésében „az emberek csak a Fidesz–KDNP-re számíthatnak”.

Válaszában Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Európa egyik legbiztonságosabb országának nevezte Magyarországot, kiemelve, ezt úgy tudták elérni, hogy a rendvédelmi szervek felügyelik a határt, a belbiztonságot és részt vesznek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is.

Elmondta: a korábbinál lényegesen nagyobb számban próbálnak az országba jutni délről illegális migránsok; az idén regisztrált 38 ezer 928 jogellenes belépési kísérlet a tavalyi szám háromszorosa, míg az elfogott embercsempészek száma 155-ről 414-re nőtt.

Ennek az az oka, hogy az Európai Unió nem tudta és nem akarta megoldani az illegális migráció kérdését a mai napig sem – fogalmazott Kontrát Károly.

Megjegyezte, az új migrációs és menekültügyi paktumjavaslat sem a határvédelemmel, hanem a migránsok beengedésével foglalkozik, ami miatt emiatt újabb jelentős tömegek indulhatnak meg Európa felé.    

Az államtitkár képmutatónak nevezte, hogy miközben az uniós humanitárius szempontokat említ, a legképzettebb munkaerőt akarja Európába hozni az érintett államokból, végül közölte, a jövő évi költségvetésben rendelkezésre állnak a hármas védelemhez szükséges források.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!