Nacsa Lőrinc: Az Európai Néppártnak vissza kell térnie a kereszténydemokrata értékekhez

Az elmúlt időszak mérlege a Néppárt szempontjából nem túl rózsás, hiszen ehhez az öt évhez fűződik a britek kilépése és a 2015-ben kicsúcsosodó, máig tartó bevándorlási válság - ezt mondta Nacsa Lőrinc az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A KDNP-s országgyűlési képviselő szerint itt az idő, hogy az önkritika mellett egy új irányt vegyen fel az Európai Néppárt és visszatérjen a kereszténydemokrata értékekhez.

Nacsa Lőrinc kiemelte: öt-hat évvel ezelőtt még több mint a duplája volt a néppárt színeiben regnáló kormányfők száma az európai országokban, mára azonban mindössze hat-hét országban van néppárti vezetés.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője az az ECHO TV Napi aktuális című műsorában 2018.11.09-én.

Ez nagyon kevés, hiszen szerintünk a tagállami kormányok adják a Néppárt erejét is - fogalmazott.

Az EP-kampány kapcsán elmondta: ahogy Manfred Weber és Orbán Viktor is elmondta, vissza kell térni az emberekhez és az ő szemükkel kell nézni a dolgokat, meg kell kérdezni őket arról, hogy milyen Európát szeretnének. Mint mondta: Európa jövője múlik a mostani választásokon.

Nacsa Lőrinc szerint a helsinki kongresszus a legfontosabb témája mellett, hogy megválasztották az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, egy kampány előtti seregszemle is volt, hiszen az összes tagpárt képviselői elmondták a véleményüket a következő hat hónapról.

Hozzátette: tapasztalata szerint a legnagyobb érdeklődés és figyelem Orbán Viktor beszédét övezte a felszólalók sorában, a helyszíni szavazásokon pedig a Fidesz-KDNP összes módosító javaslata befogadást nyert.

A politikus megerősítette: semmilyen hivatalos fórumon és megbeszélésen sem esett szó a Fidesz Európai Néppártból való kizárásáról.

Ahogy Orbán Viktor fogalmazott a beszédében, a Néppártnak a győztesek pártjának kell lennie, ez pedig benne van a mi DNS-ünkben. Nem szabad kritizálni azokat, akik győztek, mi pedig győztünk, háromszor egymás után - mondta ezzel kapcsolatban.

Nacsa Lőrinc szerint azzal, hogy Manfred Weber a szavazatok mintegy nyolcvan százalékát megszerezte, az Európai Néppárt felsorakozott mögötte. Mint mondta: Manfred Weber egy olyan jelölt, akivel tudnak vitatkozni és egységet mutatni is.

Teljes beszélgetés:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!