Nacsa Lőrinc: A baloldal gyűlöletkeltésre használta az amerikai forrásokat

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a háborúról szólva azt mondta szerdán a parlamentben napirend előtt, hogy különösen az energiaszankciók vallanak kudarcot. Nő az infláció, az alapanyag- és az élelmiszerárak is emelkednek. A magyar gazdasági komoly nehézséggel néz szembe, holott erősebben állt fel a világjárványból.

Szerinte a baloldal gyűlöletkeltésre használt amerikai pénzeket a kampányban, dollárbaloldalnak és gyűlöletbaloldalnak nevezte az ellenzék egy részét. „Önök jobban gyűlölnek bennünket, mint amennyire szeretik a hazájukat” – fogalmazott.

A kormányoldal kiemelt célja, hogy megőrizze a teljes foglalkoztatást - folytatta. Ezt segíti az energiaintenzív kisvállalkozások támogatása, valamint a gyármentő program is. Utóbbira a legtöbb jelentkezés az élelmiszer-, valamint a fémiparból érkezett. Beszámolt arról is, hogy akik megkezdték a regisztrációt a programra, azokat be is fogadják abba.

 

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára azt mondta: a magyar baloldal hagyományosan külföldre jár segítségért, mert a magyar emberek bizalmát nem tudják elérni.

A korábbi, DK-s felszólalóra reagálva azt mondta: „a gyurcsányi időszaknak és a baloldali kormányzatnak nem volt teljesítménye, nincs mit összehasonlítani”. Ami volt, az államcsődöt, nyugdíjelvételt, fizetéselvételt és óriási munkanélküliséget hozott.

Arra is emlékeztetett, hogy a kabinet 11,5 százalékos munkanélküliséggel vette át az országot, az erőforrásokat pedig a munkahelyek megőrzésére fordította. Ennek a munkának az eredménye, hogy a koronavírus után is 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon.

Szólt a kamatstop kiterjesztéséről, a Széchenyi-kártya program alacsony kamatú hiteltermékeiről, és más gazdaságélénkítő programról is. Közölte: segítik a magas energiaintenzív feldolgozóipari kkv-kat és gyármentő programot is indítottak.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!