Nacsa Lőrinc: A család a jövő záloga

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka szerint Európa elöregedési, népesedési problémákkal küzd, amire a tagállamok részéről kétféle megoldás született eddig: az egyik a bevándorlók betelepítése, a másik pedig a családok támogatása. Hangsúlyozta: büszke arra, hogy Magyarország az utóbbi utat választotta. Mint mondta, a KDNP úgy tekint a családra, mint a társadalom legkisebb közösségére, amelyet védeni, támogatni kell. A család, mint közösség a jövő alapja, a jövő záloga - jelentette ki.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

A 2002 és 2010 közötti szocialista kormányokat azzal vádolta, hogy megszorításaik elsődleges célpontjai a gyermeket nevelő családok voltak, és szerinte a szocialisták azóta sem támogatják a családbarát intézkedéseket. Itt az újabb alakalom: a szocialista és „gyurcsányista" képviselők eldönthetik, hogy a magyar családok mellé állnak-e - szólított fel.    
    
Felhívta a figyelmet arra, hogy a családvédelmi akcióterv nem néhány szakértő munkája, hanem a magyar emberek megkérdezésével született meg a nemzeti konzultáció alapján. Ugyanakkor a balliberális ellenzék tiszteletlen volt ezzel kapcsolatban, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus például széttépte a konzultációs ívet, és ezzel azokat az embereket sértette meg, akik elmondták véleményüket.
    
A bérlakásprogramról szóló jobbikos országgyűlési felvetésre reagálva azt mondta: a magyar emberek kinyilvánították, hogy tulajdonra vágynak, így a kormánynak ezt kell segítenie programokkal.