Nacsa Lőrinc: Erősíteni kell a nyugat-balkáni országok európai perspektíváját

Magyarország szerint erősíteni kell a nyugat-balkáni országok európai perspektíváját, és fel kell gyorsítani a csatlakozási folyamatot – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője kedden Strasbourgban, az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének (PACE) őszi ülésszakán.

Nacsa Lőrinc az MTI-nek telefonon nyilatkozva aláhúzta: az ukrajnai háború ráirányítja a figyelmet arra, hogy a bővítéspolitika eszközt jelent az Európai Unió (EU) számára geostratégiai érdekeinek érvényesítésére.

Kijelentette: az EU hibát követ el, ha különbséget tesz a csatlakozásra váró országok között, és ahelyett, hogy segítené, „egyes nagy tagállamok” nyomására lassítja a bővítés folyamatát.

A nyugat-balkáni országok csatlakozási folyamatának felgyorsítása szükségszerű. Euro-atlanti integrációjuk elengedhetetlen Európa stabilitásához és biztonságának megőrzéséhez. Integrációjuk növelné Európa gazdasági erejét és versenyképességét

 

– fogalmazott a képviselő.

Magyarország álláspontja szilárd a Nyugat-Balkán európai integrációja tekintetében, ezért csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amelyben az ET PACE felszólította az Európai Bizottságot: ne késlekedjen a bővítési folyamatok támogatásában.

Az EU gyengébb lesz, ha nem képes a bővítésre, és Brüsszel tévúton jár, ha úgy gondolja: nem kell támogatnia a nyugat-balkáni integrációt. Válsághelyzetben, háborús időkben, és különösen, ha az EU megerősödve szeretne kikerülni a mostani nehéz helyzetből, nem szabad elszalasztania olyan lehetőséget, mint a Nyugat-Balkán integrációjának erősítése - mutatott rá Nacsa Lőrinc.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!