Nacsa Lőrinc: Fontos és előremutató a javaslat az otthonteremtés biztosítása

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka az Országgyűlésben a devizahitelezési válságot a szociál-liberális kormányok „gyalázatos örökségének" nevezte, amit még a mai napig nem sikerült kihevernie az országnak. Felidézte: míg 2002-ben a hitelezési piac marginális részét, mintegy 60 milliárdot tettek ki a deviza alapú lakáshitelek, 2010-re már 7000 milliárd forintnyi devizahitel halmozódott fel.

Ugyanakkor előremutatónak nevezte a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításáról szóló törvényjavaslatot.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője (Fotó: kdnp.hu)

A képviselő szerint a 2010 utáni kormányzati intézkedésekkel a kabinet egy millió családot, 1200 milliárd forint értékben segített. „Amit a baloldal elrontott, azt mi helyrehoztuk" - értékelt.
    
Szerinte a 2010-ben elkezdett munka fontos állomása a jelen javaslat, amely lehetőséget ad arra, hogy a devizahitelesek kedvezményes feltételekkel visszavásárolhassák a Nemzeti Eszközkezelő Programnak felajánlott ingatlanjaikat. Közölte: a KDNP fontos és előremutató javaslatnak tartja az előterjesztést, és támogatja azt.

A kereszténydemokrata képviselő támogatásáról biztosította szerdán a parlamentben a népszámlálási törvényjavaslatot

Emlékeztetett, hogy 2021-ben a 16. népszámlálást fogják végrehajtani. A következő népszámlálás a különböző adatforrásokat integrálja, ami folyamatos információkat biztosít majd a jövőben - emelte ki.
    
A hazai népszámlálások történetében csak a 2001-es és a 2011-es volt az a kettő, amikor a név nem szerepelhetett az adatgyűjtő lapokon - hívta fel a figyelmet a képviselő, aki számos olyan uniós országot sorolta fel, ahol a kitöltőnek a nevét is meg kell adnia. A KDNP frakció támogatja a javaslatot, mert az több innovációt is tartalmaz és külön figyelmet fordít az adatvédelemre - zárta felszólalását.

Az Országgyűlés szerdán délután folytatta a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bérének emelését is tartalmazó, a kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslat vitáját

Nacsa Lőrinc (KDNP) ezzel kapcsolatban fontosnak nevezte, hogy hatékony, professzionális, 21. századi, számon kérhető közigazgatási rendszer alakuljon ki, amelynek mérföldköve az előterjesztés. A közigazgatási és a magánszektor közötti kereseti olló kicsit nagyobbra nyílt, mint az egészséges lenne - ismerte el -, ezt a trendet állítja meg a javaslat.
    
A járási- és kormányhivatalokban dolgozók bére az elmúlt időszakban már jelentősen emelkedett, most a központi közigazgatásban dolgozóké fog átlagosan 30 százalékkal emelkedni. A családbarát intézkedéseket emelte ki: a kormány bevezeti a kormánytisztviselők családalapítási támogatását. A gyermeket nevelőknek a gyermek 10 éves koráig otthoni munkavégzésre is lehetőségük nyílhat, az úgynevezett home office gyakorlatot kívánják ezzel bevezetni.
    
Kérelemre családalapítási támogatás is nyújtható a köztisztviselők  számára, és évente egy alkalommal iskolakezdési támogatás is jár. Reményét fejezte ki, hogy a javaslat magánvállalatokra is ösztönzően hathat.

A számvevőszéki és a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvények módosítása

Nacsa Lőrinc szerint méltó és igazságos, hogy az  Országgyűlés rendezi a számvevőszék helyzetét, kiemelve, hogy minden olyan törvényjavaslatot támogatni tudnak, amelyik a korábbinál tisztább helyzetet teremt, pénzügyi rendezést hoz, a hatékonyságot növeli, a bürokráciát pedig csökkenti.
    
A mostani javaslat is erről szól - jelentette ki. Hozzátette: fontos, hogy az utóbbi évek bérnövekedése ezen a területen is jelentkezzen, így a számvevőszék munkatársai is részesülhessenek az ország teherviselő képességének növekedéséből. A KDNP nevében támogatásukról biztosította az előterjesztést, és annak megszavazására kérte képviselőtársait is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!