Nacsa Lőrinc: A gazdaság tavaly meghaladta a járvány előtti teljesítményét

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője értékelése szerint 2021 nem volt könnyű, az első negyedévben még a koronavírus-járvány befolyásolta az ország életét, a második negyedévben azonban „megfordult a küzdelem” és a kontinensen példátlan gyorsaságú oltási kampánynak köszönhetően Magyarország mindenki másnál hamarabb tudta újraindítani a gazdaságot – mondta az Országgyűlés szerdai ülésén.

Felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly történelmi rekordot, 7,1 százalékot ért el a gazdasági növekedés. Hozzátette: a magyar gazdaság tavalyi teljesítménye – sok más uniós országgal szemben – meghaladta a járvány előtti szintet, a munkahelyeket sikerült megőrizni, emelkedtek a bérek, közben egyetlen megszorító intézkedést sem hozott a kormány, helyette gazdaságvédelmi programokat indított és adócsökkentést hajtott végre.

Szerinte ez a soha nem látott növekedés jó alapot szolgáltatott az idei energia-, szankciós válsággal és háborúval terhelt nehéz évhez.

Az ország előtt álló legnagyobb kihívások közé sorolta az energiabiztonság garantálását, valamint az infláció megfékezését. Ez nem lehet ok azonban a nyugdíjak, a családtámogatások és adókedvezmények csökkentésére, továbbá a megszorításpárti baloldali politikai újbóli bevezetésére - hangoztatta.

Nacsa Lőrinc azt mondta, a kormány ebből a mostani válságból is megerősödve szeretné kivezetni az országot, ahogy a koronavírus-járvány miatti válságból tette. Megjegyezte, ebben egyetlen szereplőre, a baloldalra nem számíthatnak.

Varju László (DK) felszólalására reagálva azt mondta, amit elmondott, nem találkozik a valósággal, ténybeli és számbeli alapja sincs, a valóság, a növekedési adatok, a foglalkoztatotti létszám cáfolja az általa elmondottakat.

Közölte, a KDNP támogatja a zárszámadást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!