Nacsa Lőrinc: Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében szerdán az Országgyűlésben.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

A politikus arra reagált, hogy az Országgyűlés megkezdte a jövő évi költségvetés tárgyalását. Mint mondta, a 2020-as költségvetés a családok költségvetése.
    
Értékelése szerint Gyurcsányék mindig csak el akarnak venni a családoktól, mindent sajnálnak tőlük, miközben az Európai Parlamentben minden egyes bevándorláspárti javaslatot támogatnak.
    
Az ellenzék semmit nem változik, ugyanazok a Gyurcsányék törtek az ellenzék élére, akik megnehezítették a gyermeket nevelő családok életét és akik egyszer már tönkretették az országot - mondta a kormánypárti politikus.
    
Elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, eltörölték az otthonteremtési támogatásokat, elvették a három éves gyest az édesanyáktól, bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zártak be - sorolta Nacsa Lőrinc, jelezve: mindezek visszaállítását sem támogatták és „zsigerből támadnak" minden új családtámogatást.
    
Ők nem támogatták a magyar gazdaságot, a magyar vállalkozásokat segítő adócsökkentéseket, továbbá azt sem, hogy többet fordítsunk az ország védelmére, a biztonságra, az egészségügyre, az oktatásra - mondta a képviselő.
    
A 2020-as költségvetés szavazásakor ki fog derülni, Gyurcsányék kinek a pártján állnak- tette hozzá.
    
A Fidesz és a KDNP minden támogatást meg fog adni a családok támogatásának költségvetéséhez, amely már két és félszer annyit biztosít a családoknak, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

A 2020-as a családok és az adócsökkentések költségvetése

Nacsa Lőrinc (KDNP) a családok és az adócsökkentések költségvetésének nevezte a jövő évit. Hangsúlyozta, a büdzsé kiemelten segíti a gyermeket nevelő családokat, megvédi az elért gazdasági eredményeket, a gyermeket helyezi előtérbe, és segíti a fiatalokat, hogy annyi gyermekük legyen, amennyit szeretnének.
    
Kiemelte, hogy a kormány 2010 óta több mint megduplázta a családtámogatásokat, jövőre pedig a költségvetésben 2228 milliárd forint áll rendelkezésre a családok támogatására.
    
A KDNP-s képviselő arról is beszélt, hogy a magyar az egyik legdinamikusabban növekvő gazdaság Európában, és a GDP növekedési üteme várhatóan jövőre is 4 százalék felett lesz majd. A kedvező gazdasági eredmények hátterében a foglalkoztatás dinamikus bővülése, a bérek emelkedése, a töretlen beruházási kedv és az export kiemelkedő teljesítménye áll - sorolta, hozzátéve, hogy ezzel szemben a 2010 előtti balliberális kormányok több mint egymillió embert tett munkanélkülivé, a családalapítás pedig akkor egyenlő volt a szegénység vállalásával.
    
Közölte: 2020. január 1-jén bevezetik a négygyermekes édesanyák szja-mentességét, és jövőre is nő a gyermekétkeztetésre fordított összeg.
    
Végül szólt az egyházak támogatásáról, közte például templomok felújításáról és az egyházi óvodák fejlesztési programjáról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!