Nacsa Lőrinc: Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely újra megszorításokba kezdene

Ha Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely a kormányzás közelébe kerülne, akkor újra megszorításokba kezdenének; ez Budapesten már most látható – hangsúlyozta a KDNP frakciószóvivője szombaton Budapesten

„Programjukban világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést és az adócsökkentés politikáját” – mondta Nacsa Lőrinc a két kormánypárt álláspontját közölve.

A frakciószóvivő a III. kerületben, a Vörösvári úti  piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tartott sajtótájékoztatón elmondta: országszerte több száz helyen folytatódik a hétvégén is  a „Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony!” petíció aláírásgyűjtése.

A kormánypárti politikus kiemelte: sokan aláírják a petíciót, mert emlékeznek rá, hogy a „Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt”.

Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és ezzel fizetőssé tette az egészségügyet – mondta a politikus, hozzátéve: ezt a Fidesz–KDNP csak népszavazással tudta megakadályozni.

Ezzel sem ért véget a terhek növelése: „Gyurcsány Ferencék megszorítást, megszorításra halmoztak” – fogalmazott Nacsa Lőrinc, kifejtve: 2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, és ezzel „egekbe emelték” a rezsiárakat.

2010 előtt duplájára emelték a villamosenergia és háromszorosára a gáz árát. Az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legdrágább a villamosenergia és a gáz ára – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, hozzáfűzve: ezt a folyamatot fordította vissza a Fidesz–KDNP által kezdeményezett rezsicsökkentés.

„Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából” – jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki sajtótájékoztatója végén egyúttal arra kért mindenkit, hogy minél többen írják alá a „Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony!” petíciót.

Erre az odagyűlt érdeklődők megtapsolták Nacsa Lőrincet. A sajtótájékoztató végén Nacsa Lőrinc, valamint a Fidesz–KDNP két választókerületi képviselő-jelöltje, Bús Balázs és Gór Csaba is aláírta a petíciót.

A Fidesz–KDNP szóvivője kérdésre válaszolva elmondta: az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket, hogy írják alá a petíciót.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!