Nacsa Lőrinc: A Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal totális bizonytalanságot hozna a fiataloknak is

Soha nem volt még a fiataloknak olyan támogatás Magyarországon, mint ami most jön – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője csütörtöki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában. 

Kiemelte: januártól egyáltalán nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak, ami több tízezer forinttal növeli a fiatalok fizetését. Ezt a hatalmas adócsökkentést a gazdasági növekedés teszi lehetővé – mutatott rá.

Nacsa Lőrinc azt mondta: a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal totális bizonytalanságot hozna a fiataloknak is.

A baloldal kormányzása alatt minden harmadik fiatal munkanélküli volt, akinek pedig volt munkája, az a mostani személyi jövedelemadó dupláját fizette

– emlékeztetett. Kitért arra is, hogy a magasabb adók miatt jóval alacsonyabbak voltak a fizetések, különösen a pályakezdőké.

A frakciószóvivő a kormánypártok véleményét összegezve rámutatott: nem csak a fiatalok munkáját nem becsülte meg a baloldal, a munkavállalásban, az otthonteremtésben, családalapításban, a nyelvtanulásban és a jogosítványszerzésben sem segítette a fiatalokat.

Nacsa Lőrinc szerint a Gyurcsány–Márk-Zay-féle baloldal most ugyanazt a gazdaságpolitikát és adórendszert erőlteti, amivel kormányzásuk idején is bizonytalanná tették a fiatalok helyzetét.

Ne csodálkozzunk, ha lassan már nemcsak azt mondja a baloldal, hogy fűtsünk és fürödjünk kevesebbet, hanem azt is, hogy a fiatalok zérótámogatással induljanak el az életbe – fogalmazott a KDNP-s politikus.