Nacsa Lőrinc: Itt teremtésvédelemről van szó

A második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia parlamenti vitájában (2018.10.02.) a vezérszónokok mindannyian hangsúlyozták a változásra való felkészülés fontosságát. A KDNP vezérszónoka a közösségi cselekvés fontosságát hangsúlyozta.

Képviselőcsoportja támogatásáról biztosította az előterjesztést Nacsa Lőrinc (KDNP). „Itt a teremtésvédelemről van szó, felelősségről - jelentette ki, annak fontosságáról beszélve, hogy élhető, fejlődő, tiszta bolygót hagyjunk a következő nemzedékekre, különben a káosz jegyében alakul át a világ.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője
    
Hangsúlyozta: az egyéni haszon növelésével nem győzhető le az éghajlatváltozási probléma, ehelyett közösségi cselekvésre van szükség, „a művelés és megóvás szellemében". Az individuális megközelítést fel kell, hogy váltsa a közösség iránti elkötelezettség rendszere - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.
    
Nacsa Lőrinc arról beszélt, noha a klímaváltozás elleni cselekvés kulcsszereplője az egyes ember, akinek olyan mindennapi ügyekben kell tennie, a feladat megoldásához erős és cselekvőképes államra, a gazdasági szereplők elkötelezettségére, „az egyházak és az igazi civil szervezetek fontos hozzáadott értékére" van szükség, „és akkor van remény".
    
A klímaváltozás kapcsán Nacsa Lőrinc arra is kitért: a fenntartható fejlődés a cél, ehhez pedig fontos lehetőségeink és határaink pontos megismerése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!