Nacsa Lőrinc: A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos pluszjuttatást kapnak

A kormánypárti politikus a Fidesz és a KDNP támogatásról biztosította a kabinet döntését, miszerint a nyugdíjasok rezsiutalványa mellett a közfoglalkoztatottak egyszeri 54 ezer forintos pluszjuttatást kapnak még szeptemberben. Fontos, hogy ők is részesüljenek a gazdaság jó teljesítményéből és érezzék, hogy ők is megbecsült tagjai társadalomnak, és értékes munkát végeznek. 

Nacsa Lőrinc elmondta: Gyurcsányék alatt százezrek tengődtek segélyen, értelmes munka és jövedelem nélkül. Gyurcsány és a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé, megalázó segélyeken tartottak életerős, dolgozni képes embereket, egész térségeket. Semmilyen kitörési lehetőséget nem biztosítottak az alacsony iskolázottságúaknak, ezzel totális mélyszegénységbe taszították őket, és elmélyítették a leszakadásukat is.

Gyurcsányék a kezdetektől támadják a közfoglalkoztatást, elvennék még ezt a lehetőséget is az emberektől. Amikor a Fidesz-KDNP 2010-eben átvette a kormányzást, az egyik legfontosabb céljuk az volt, hogy segély helyett munkát adjanak ezeknek az embereknek. Ez mára sikerült, 2010 óta harmadára csökkent a munkanélküliség és 800 ezerrel többen dolgoznak.

A korábban segélyen tengődő emberek most reggel munkába indulnak, és ezért fizetést is kapnak. Egyre kevesebben szorulnak a közfoglalkoztatásra, mert egyre több a munkahely és máshol már jobban fizető munkát is találnak. 

A szóvivő megjegyezte: bíznak abban, hogy a kormány által most indított Felzárkózó települések program további jelentős foglalkoztatási eredményeket produkál azon a 300 - jellemzően borsodi, szabolcsi, nógrádi, baranyai - településen ahol nagy arányban él cigány lakosság. 

A fentiekből és a kormány mostani döntéséből is látható, hogy a Fidesz és a KDNP mindent megtett és megtesz azért, hogy mindenkinek lehessen munkája, míg az ellenzék az elmúlt kilenc évben csak támadta ezeket az intézkedéseket - rögzítette Nacsa Lőrinc.