Nacsa Lőrinc: Meg kell védeni a gyermekes családokat Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikájától

A Fidesz és a KDNP szerint meg kell védeni a gyermekes családokat a baloldal és Brüsszel bevándorláspárti politikájától  - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője pénteken Budapesten.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját ismertetve újságírók előtt kijelentette: az ellenzék ugyanazt a családellenes politikát folytatja, mint amit kormányzásuk idején megvalósítottak.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője

Amikor Gyurcsányék és a szocialisták kormányra kerültek, erősen leépítették a családtámogatási rendszert, megnehezítették a gyermeket nevelő családok életét.
    
Elsőként elvették az egy- és kétgyermekeseknek járó családi adókedvezményt, eltörölték a családi otthonteremtési programokat, elvették a hároméves gyest, és bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zártak be, illetve megpróbálták megadóztatni a családi pótlékot - sorolta a kormánypárti politikus.

A KDNP országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy most, ellenzékben sem szavazzák meg a kormány által bevezetett családtámogatásokat. A programjaikban ott van a családi adókedvezmény eltörlése, leépítése, a családi otthonteremtési programok megszüntetése. Számukra nem a gyermekek és a családok az elsők, hanem az, hogy Brüsszel programját megvalósítsák, és a migránsok betelepítését segítsék - mutatott rá Nacsa Lőrinc.
   
A Fidesz és a KDNP számára ezzel szemben a családok állnak az első helyen, ezért arra kérnek mindenkit, vegyen részt a most indult nemzeti konzultáción, és válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat - mondta a kormánypárti képviselő.