Nacsa Lőrinc: Megálljt kell parancsolni a brüsszeli bürokraták és az európai baloldal veszélyes javaslatainak

A brüsszeli bürokraták és az európai baloldal képtelen ötletei odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát - közölte Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán. A KDNP-s politikus kiemelte: ennek megálljt kell parancsolni.

A KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: az elhúzódó orosz-ukrán háború következtében egész Európa súlyos gazdasági válság előtt áll.    

Miközben az energiabizonytalanság és a háborús infláció egész Európát sújtja, az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták újabb képtelen ötletekkel állnak elő,

amelyek végül odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát. Emlékeztetett: Frans Timmermans baloldali politikus, az Európai Bizottság európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnöke nemcsak a fűtés otthoni lekapcsolását javasolta, hanem szerinte jobb lenne, ha az európaiak rövidebb ideig zuhanyoznának és mosás helyett inkább kiszellőztetnék a ruhájukat. Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy Saskia Esken, a német SPD társelnöke pedig a vasárnapi vezetési tilalom elrendelését javasolja Németországban.

Ezek veszélyes javaslatok, amelyek nem visznek közelebb a háború befejezéséhez,

de az európai emberek mindennapjai ellen támadást indítanak - tette hozzá. Ennek megálljt kell parancsolni - jelentette ki Nacsa Lőrinc, megerősítve, a Fidesz-KDNP továbbra sem fogja megengedni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.