Nacsa Lőrinc: A Momentum beismerte, nem számítanak neki a magyar érdekek

Nacsa Lőrinc (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a Momentum beismerte: nem számítanak neki a magyar érdekek és hogy szándékosan valótlan tényeket terjesztenek Magyarországról.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője

Ahelyett, hogy segítették volna a védekezést, álhíreket gyártottak és lejárató, hazug propagandát terjesztettek Magyarországról - közölte. Hozzáfűzte: a Momentum minden nemzetközi kapcsolatrendszeren keresztül támadja Magyarországot, és annak örül, ha az országot elítélik.
    
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: a Momentum azt állítja, hogy nem Magyarországot, hanem a magyar kormányt támadja, mégis a magyar pártok ellen kampányolt Romániában.
    
Közölte: a Magyarországról szóló jogállamisági jelentésben nagyrészt Soros György által finanszírozott szervezetekre hivatkoznak, és az is kiderült, hogy a Momentum rendszeresen egyeztetett Vera Jourová uniós biztossal.

Eddig is sokaknak jelentett segítséget a fizetési moratórium

A hiteltörlesztési moratóriumról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés hétfőn este.
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint a fizetési moratórium eddig is segített, hogy ne legyenek kiszolgáltatott helyzetben az emberek, széles rétegeknek jelentett nagy segítséget az intézkedés.
    
Azt mondta: a magyar gazdaság jó állapotban érkezett el a válsághoz, majd a kormány sok lépést tett a járvány negatív gazdasági hatásai ellen. A magyar gazdaság védelmére jelentős forrásokat fordítottak, sok munkahelyet mentettek meg, és most már a foglalkozási ráta is kedvezően alakul - sorolta. Hozzátette: a baloldallal szemben nem megszorításokat hoznak válság idején, hanem ösztönzik a beruházásokat és segítik a családokat.
    
Megjegyezte: most kiemelt társadalmi csoportoknak meghosszabbítják a fizetési moratóriumot további hat hónapra, és a kormány jól határozta meg az érintettek körét.

Egyszerűbbek lesznek a karanténeljárások

A hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló törvénytervezet vitájának lezárása után a járványügyi intézkedések módosításáról szóló javaslat általános vitájával folytatta munkáját az országgyűlés.
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) azt mondta, hogy az egész világon felfutó szakaszban van a járvány második hulláma. Magyarország sikeresen védekezett az első hullám idején, az emberek példamutató fegyelmezettséggel tartották be az intézkedéseket, az orvosok, az ápolók, a mentősök, a honvédség, a rendőrség, a járványügyi szakemberek pedig hősies munkát végeztek - fogalmazott.
    
A baloldal kivonta magát a védekezésből, amit később hátráltatott is, ráadásul ezt a tevékenységet a második hullám idején sem hagyta abba - jelentette ki.
    
Az emberek a második hullám idején is fegyelmezettek, és azt is tudják, hogy az országnak működnie kell, a baloldal viszont folyamatosan álhírekkel rémisztgeti a lakosságot, mert most is az a fontos nekik, hogy a kormányt támadják - közölte a politikus
    
A javaslat célja, hogy a karanténeljárások egyszerűbbek és gyorsabbak legyenek, a karanténkötelezettségeket könnyebb legyen ellenőrizni, a hatóságok adminisztrációja pedig csökkenjen - mondta Nacsa Lőrinc.
    
A törvény elfogadása után egyszerűbbé és gyorsabbá válik a határátlépés, csökkennek az adminisztrációs terhek - hangsúlyozta. A javaslat az iskolák számára is jelentős könnyítéseket jelente, mert interneten keresztül lekérdezhetnék, hogy van-e koronavírusos diákjuk vagy dolgozójuk - tette hozzá.
    
Visszautasította, hogy a bírságok mértékén azért kell változtatni, mert az állam így akar pénzt beszedni. A bírságoknak visszatartó hatásuk van - tette hozzá, hangsúlyozva, a maszkviselés emberéleteket ment.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!