Nacsa Lőrinc: A normalitást megpróbálják felváltani abnormalitással

Nacsa Lőrinc számára a család a társadalom legkisebb olyan értékteremtő és értékmegőrző közössége, amelyet védeni és tisztelni kell. A kereszténydemokrata politikus G. Fodor Gábor A nyolcas című műsorában kiemelte, sok nyugati társadalomban a család relativizálva lett, vagyis az individualista, egyénközpontú szemlélet vált fontossá. A KDNP-s képviselő arról is beszélt, szerinte a liberális sajtó legfőbb bűne az, hogy az abnormalitást normalitásnak próbálja eladni, ezen felül pedig bűntudatot kelt az emberekben, ha ebbe nem simulnak bele.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője G. Fodor Gábor A nyolcas című műsorában (2019.07.14.)

Nacsa Lőrinc a család intézményét ért támadásokkal kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a kereszténydemokrata értékrend szerint közösségi érdek előrébb való, mint a magánérdek, „mert mi is közösségek tagjaiként képzeljük el magunkat”.

Ha a közösségnek jó, abból egyenesen következik, hogy nekem is jó, ezért nem kell előretolni a saját érdekeinket – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc szerint a normalitásról olyan ügyek terelik el a figyelmet, hogy arról kell vitatkozni, hány féle nem van, ki milyen neműnek érzi magát, vagy éppen, milyen jelzés van, vagy nincs a wc-ajtókon.

Háttérbe szorulnak olyan témák, hogy mit lehet tenni a nemzetért, miként lehet felemelni az országot, hogy milyen országban fognak élni a gyermekeink, a normalitást megpróbálják felváltani abnormalitással – jegyezte meg.

A kereszténydemokrata politikus üdvözlendőnek nevezte ugyanakkor, hogy 2010 óta közel 40 százalékkal nőtt a magyarországi házasságkötések száma. Kiemelte, a házasság sohasem könnyű, azért küzdeni kell, amit sohasem szabad feladni.

G. Fodor Gábor felvetésére, hogy a liberálisok előszeretettel támadják a konzervatívokat azzal, hogy „meg akarják mondani, hol a nő helye”, Nacsa Lőrinc leszögezte, a nőknek mindenhol helye van, hiszen sohasem lehetünk elég hálásak a nőknek, legyen szó akár édesanyákról, nagymamákról. feleségekről vagy éppen a munkatársakról.

A nőkre egyenrangú partnerként tekintünk, akikkel közösen végezzük azt a küldetést, amiben felelősséget érzünk. Ebben nincs is vita a konzervatív kereszténydemokrata jobboldalon – tette hozzá.

A kormány családpolitikája kapcsán Nacsa Lőrinc megjegyezte, nyilvánvalóan az a cél, hogy több gyermek szülessen, de a kormány senkinek nem szól bele a döntéseibe, hanem csak megpróbálja biztosítani azokat a kereteket, amelyekkel talán könnyebb lesz gyermeket vállalni. A politikus szerint az az ellenzéki kritika, hogy a kabinet „szülőgépként” tekint a nőkre, sok millió anyát sért, hiszen – mint fogalmazott – sutba dobják az édesanyák tiszteletét két percnyi politikai haszonszerzés érdekében.

Arra a kérdésre, hogy a kormánypárti politikusok nem járnak, de az ellenzéki oldal előszeretettel jelenik meg a Pride-on, a kereszténydemokrata képviselő leszögezte, ma Magyarországon a meleg párok jogai rendben vannak.

Nacsa Lőrinc a felvonulás kapcsán megjegyezte, az elmúlt években többször is azt lehetett látni, hogy bizonyos jelmezek vagy kiírások durván támadták a többségi társadalmat.

A többség biztonsága fontosabb, mint a kisebbség vágya. Magyarországon szabadság van, mindenki ott tüntet, ahol akar, amíg nem kezd el másokat hitükben sértegetni – közölte Nacsa Lőrinc.

A politikus veszélyes fegyvernek nevezte az, hogy a liberális sajtó normalitásnak próbálja eladni az abnormalitást, a kormány ezért hangoztatja, hogy Magyarországon a liberális sajtó átvette az ellenzéki politikusok szerepét és próbál véleményt diktálni, próbálja megmondani a kormányzatnak, mit kellene csinálnia. Nacsa Lőrinc meggyőződése, hogy ma Magyarországon minden adott lenne a felelős ellenzéki politizáláshoz. Emlékeztetett, tavaly Orbán Viktor miniszterelnök bejelentett egy 2030-ig szóló nagyívű tervet, ami a Kárpát-medence újjáépítéséről és Európa keresztény gyökereinek a védelméről szól, ugyanakkor az ellenzék elkövette azt a történelmi hibát, hogy úgy döntött, nem kíván részt venni Magyarország megerősítésében és felemelkedésében.

Teljes beszélgetés megtekinthető itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!