Nacsa Lőrinc nyitotta meg a „Kolozsvári Magyar Napok 2018" Ifjúsági Pavilonját

Kolozsvár legnagyobb magyar rendezvénysorozata kilencedik alkalommal szólítja meg a helyi magyar és román közösség mellett a városból elszármazottakat, illetve mindazokat, akik kíváncsiak a kincses város és a régió kulturális értékeire.

A Mátyás király-emlékév és a tordai vallásszabadság kinyilvánításának évfordulója adja az idei, augusztus 19-26 között megrendezésre kerülő Kolozsvári Magyar Napok történelmi keretét.

 

Nacsa Lőrinc (jobbról) a KDNP országgyűlési képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke megnyitja a „Kolozsvári Magyar Napok 2018" Ifjúsági Pavilonját (Fotó: Serar Szabolcs)

A rendezvény Ifjúsági Pavilonját - ahol fiatal tehetségek kerülnek fókuszba - Nacsa Lőrinc a KDNP országgyűlési képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke nyitotta meg. A politikus a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a „Kárpát-medencei jövőt a fiataloknak kell alakítania, mindenkinek tehetsége szerint a legjobban. Ezért is fontosak az ilyen rendezvények, megmutatják, hogy van véleményünk, elképzelésünk a világról."

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!