Nacsa Lőrinc: Óriási a harc, de egyre többen vagyunk

A Kereszténydemokrata Néppárt szokásos, éves választmányi ülésén felszólalt Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke is december 1-jén Budapesten.

Nacsa LőrincNacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, a KDNP országgyűlési frakciószóvivője a párt 2018. december 1-jei országos választmányi ülésén (KDNP Fotó: Váli Miklós)

„Egy óriási harc kellős közepén vagyunk. Azt látjuk, hogy nyugatról a nyílt társadalom hívei gúnyolják a kereszténységet, az egyházainkat, sőt néha minket oktatnak ki kereszténységből. Relativizálják és támadják a családot, a közösséget. A biológiai nemeket társadalmira cserélik, abortusz-progpagandát folytatnak, és rendre elmondják, hogy a bevándorolók jobbak, mint a hazai népesség. Szerintük így kellene a népesedési problémákat kezelni. De ők nem népesedési problémának nevezik, hanem a munkaerőpiac jövőbeni kihívásainak mondják. Az általuk liberálisnak nevezett rendszer feltűnő hasonlóságokat mutat a kommunizmussal: az uniformizálás, egyneműsítés lépten-nyomom fellelhető” – fogalmazott beszédében a fiatal kereszténydemokrata politikus.

Nacsa Lőrinc

„Templomokat zárnak be, alakítanak át mecsetté vagy kocsmává, a karácsonyi vagy adventi vásár a szép új világban már csak téli vásár lehet. Hihetetlen erőkkel és pénzzel támogatják a teljes önfeladást” – folytatta Nacsa Lőrinc annak jellemzését, hogyan válik a nyílt társadalom elmélete gyakorlattá napjaink Nyugat-Európájában.

a KDNP országos választmányi ülésén

A Soros-féle nyílt társadalom hívei itt vannak Magyarországon is. De velük szemben, a másik oldalon ott a kereszténydemokrácia. „Kicsi, de erős várunk van. Látjuk a számokat: 4,5 millióan dolgoznak, 5 százalék körüli a gazdasági növekedés, folyamatos bérelemelési programok vannak, új és új beruházások kezdődnek. És egyre többen vagyunk, akik szerint érdemes egy irányba húzni, akik szerint a család és a közösség megtartó erő, a nemzeti identitás érték, akik szerint nem mindegy, ki fog itt 100 év múlva élni és akiknek a politikai cselekvését – csakúgy, mint a miénket – a lényeges szempontok és a valós tapasztalatok határozzák meg” – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Nacsa Lőrinc

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!