Nacsa Lőrinc: Partnernek tekintjük az RMDSZ-t és nemzetstratégiai fontosságúnak az erdélyi magyar képviseletet

Mi partnernek tekintjük az RMDSZ-t és nemzetstratégiai fontosságúnak az erdélyi magyar képviseletet – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője pénteken a Facebook-oldalán.

Nacsa

Nacsa Lőrinc a bejegyzésében azt írta, „elég szomorú, hogy az erdélyi liberális megmondóemberek folyamatosan próbálnak utólag is belekötni az RMDSZ sikeres kampányába.”

Kiemelte:

többen, akik talán egy fűszálat sem tettek keresztbe azért, hogy legyen Brüsszelben erdélyi magyar képviselet, hogy városokban és megyékben magyar vezetés legyen és talán még szavazni sem mentek el, most egy kifejezetten sikeres és eredményes kampányt próbálnak lehúzni, leszólni, hitelteleníteni a partvonalról. Transtelexesek, Átlátszó-sok és általuk megszólaltatott mások."

Legutóbb például Zsigmond Csilla, az MTA kisebbségkutatója mondta: „Az RMDSZ kampánya erőteljesen épitett a fehér keresztény erdélyi magyar identitasra (...) egy kicsit nyugtalanító, hogy egy ilyen kimaxolt eredményt lehet elérni ezzel a stratégiaval. Az RMDSZ kampányában megjelent egy megosztó, erös etnikai és kulturális identitást hangsúlyozó vonal is” – tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.

Nacsa Lőrinc kiemelte: mi büszkék vagyunk hagyományainkra, közösségeinkre és identitásunkra, mégha ez furcsa is a liberálisoknak. A következő évtizedek egyik legfontosabb küzdelme éppen az lesz, hogy megtartsuk identitásunkat és erősítsük közösségeinket.

Kár, hogy ebben a küzdelemben vannak olyanok, akikre nem számíthatunk. Gratulálunk az RMDSZ történelmi választási sikerének, csak így tovább!"

– zárta bejegyzését a KDNP-s politikus.

A teljes poszt az alábbiakban tekinthető meg: 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!