Nacsa Lőrinc: A rezsivédelemről, a haderőfejlesztésről, a családok védelméről szól a költségvetés

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője szerint a baloldal elvesztette a kapcsolatát a valósággal, amikor azt állítja, hogy a 2023-as költségvetés megszorításokat tartalmaz, miközben minden területre több pénz jut. Mondta el véleményét hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Szerinte a baloldal kezelte megszorításokkal a válságot: megszüntette a 13. havi nyugdíjat, minden adót megemelt, újakat vezetett be, 16 ezer aktív kórházi ágyat megszüntetett, hatszázmilliárd forintot vont ki az egészségügyből, és 12 százalékos volt a munkanélküliség. Az volt „a gyurcsányi, tőről metszett megszorítás”, hogy majdnem minden támogatást elvettek a családoktól – tette hozzá.

Közölte, a 2023-as költségvetésben ilyen tételek nincsenek, mert nem a baloldal kormányoz. A büdzsé a rezsivédelemről, a haderőfejlesztésről, a családok támogatásáról, a foglalkoztatottság megőrzéséről szól - mondta, ismertetve, hogy emelkedik a családtámogatásra fordított összeg, nőnek az oktatási kiadások, folytatódnak a béremelési programok.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára szerint a háború és  a brüsszeli szankciók miatt Európa nagyon nehéz helyzetben van. Április 3-án azonban a magyarok világos döntést hoztak és a béke mellett döntöttek – jelentette ki.

Elmondta, az ország szomszédságában háború van, a kormány pedig mindent megtesz az energiaellátás biztonságért és rezsicsökkentés megvédéséért.

Szólt arról is, hogy a belga miniszterelnök és több miniszter is arról beszélt: nagyon súlyos gazdasági válságra, illetve gázválságra kell készülni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!