Nacsa Lőrinc: A táborozás a közösségi élmény egyik legfontosabb helyszíne!

Több mint 300 gyerek érkezett Esztergomba, a felvidéki egyházközségek nyári táborába. A cél, hogy a gyerekek a különféle programok során,minél jobban megismerkedhessenek a magyar történelemmel és a keresztény hittel – adja hírül a HírTv

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (b1) beszédet mond a jubileumi X. Felvidéki Egyházközségek Nyári Táborának megnyitóján. Völner Pál (Fidesz), államtitkár, Esztergom ogy-i képviselője (j2) (2019.07.31. Fotó: Kapitány-Szijjártó Bettina)

320 gyerek és felnőtt is érkezett Palástról a felvidéki egyházközségek nyári táborának megnyitójára, amelyet idén negyedik éve Esztergomban tartanak. Az Ipoly-menti településekről, de az anyaországból is érkeztek táborozók.

A tábornak az elsődleges és legfontosabb célja, hogy hitükben és magyarságtudatukban erősödjenek ezek a gyerekek, fiatalok, illetve a Családok éve kapcsán igyekeztünk bővíteni, ahogy látható is. Nemcsak fiatalok vannak már, hanem fiatal családokat is próbálunk bevonni ebbe, mert a család a legfontosabb alapja egy nemzetnek - hangsúlyozta a tábor szakmai vezetője, Rákos Szabolcs.

Nacsa LőrincA jubileumi X. Felvidéki Egyházközségek Nyári Táborának megnyitója (2019.07.31. Fotó: Kapitány-Szijjártó Bettina)

A táborozók és vezetőik megkoszorúzták Mindszenty bíboros sírját, miután megismerkedtek Mindszenty és az esztergomi Bazilika altemplomának történetével. A résztvevők a tábornyitó szentmisén a felvidéki családokért imádkoztak. A magyar kormány kiemelt célja, hogy segítse abban az anyaországi és határon túli fiatalokat, hogy értékes, közösségi élményeket szerezhessenek.

„Minden olyan kezdeményezés nagyon fontos, ami a határon túli magyarságot közösségbe szervezi, a hit alapján, a magyarság alapján, hogy meg tudják őrizni a hitüket, magyarságukat. Hogy egy olyan közösségi élményt szerezzenek együtt itt ebben az egy hétben, táborozásban, hiszen életre szóló barátságot köthetnek, olyan élmények, amelyeket az iskolai időszakban, hétköznapokban nem mindig tapasztalhatnak meg, éppen talán az összetartozás szempontjából legfontosabb ez a tábor" - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.

A fiatalokat péntekig többek közt történelmi előadások, szentmisék, kirándulások, sportbajnokságok és strandolás is várja majd.

Nacsa LőrincA jubileumi X. Felvidéki Egyházközségek Nyári Táborának megnyitója (2019.07.31. Fotó: Kapitány-Szijjártó Bettina)

Nacsa LőrincA jubileumi X. Felvidéki Egyházközségek Nyári Táborának megnyitója (2019.07.31. Fotó: Kapitány-Szijjártó Bettina)

A teljes összeállítás megnézhető itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!