Nacsa Lőrinc: Tisztán láthatóak Brüsszel birodalmi törekvései

Nacsa Lőrinc arról beszélt, hogy 2019-es európai parlamenti választás fő kérdése a bevándorlás lesz, akkor is, ha a hazai ellenzék ezt megpróbálja eltagadni. Hangsúlyozta: tisztán láthatóak a brüsszeli birodalmi törekvések jelei, hogy behódoltassák a népeket és létrehozzanak egy európai birodalmat.

A mostani brüsszeli vezetés a szabad nemzetek szövetsége helyére olyan európai birodalmat akar, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem brüsszeli bürokraták irányítanak, és birodalmi gőgből akarják megleckéztetni azokat, akik nem értenek egyet ezzel - tette hozzá. Megjegyezte: a birodalmi Európa gondolatának képviselői pont azok, akik a bevándorlást támogatják.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője   
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az 1956-os forradalmat felidézve azt mondta: sosem akkor volt sikeres Magyarország, amikor birodalmi központokból irányították, az ország sorsa akkor fordult inkább jobbra, amikor visszanyerte szuverenitását.
    
A szuverenitás letéteményesei kell, hogy legyünk, mindig a magyarok érdekeit kell nézni - jelentette ki. „Azt üzenjük Brüsszelnek és a minden más egykori gyarmati és birodalmi központnak, hogy ha majd Brüsszelben lesz olyan közbiztonság, mint Budapesten van, akkor majd meghallgatjuk a tanácsaikat, de addig járjuk a magunk magyar útját" - jelentette ki.