Nacsa Lőrinc: További adócsökkentéseket tartalmaz az adótörvények módosításáról szóló javaslat

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője csütörtökön a parlamentben azt emelte ki, hogy a törvényjavaslat további adócsökkentéseket tartalmaz.


Míg a baloldali kormányok minden probléma kezelésére az adóemelést tartották megoldásnak, a Fidesz-KDNP kormány 2010 óta több mint 80 alkalommal csökkentette az adókat

– mondta.

A vezérszónok jelezte: ma már számos alapvető szolgáltatás és termék kedvezményes, 18 vagy 5 százalékos áfakulcs szerint adózik. Ezt a kört bővítik most a desszert jellegű sajtkészítmények – azaz a Túró Rudi –, amelyek 18 százalékos áfakulcs alá tartoznak majd.

A javaslat ötszázalékosra csökkenti a műalkotások importjának adómértékét, és adómentes lesz a termelőtől közvetlenül vásárolt borászati termékek reprezentációs célú juttatása – sorolta.

Nacsa Lőrinc kiemelte: a magyar logisztikai ágazat versenyképességének növelése érdekében a kereskedelmi gázolaj jövedékiadó-visszaigénylés keretében nyújtott kedvezménye januártól a korábbi 3,5-ről 10 forintra emelkedik.

A további adócsökkentések miatt a javaslatot a KDNP támogatásáról biztosította.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!