Nacsa Lőrinc: Ujhelyi István tisztázza, ki újította fel a házát!

Ujhelyi Istvánnak tisztáznia kell, ki újította föl szeged-szőregi házát, ha a szocialisták európai parlamenti képviselőjének nincs titkolni valója, mutassa be a rekonstrukció megbízásait és számláit - mondta Nacsa Lőrinc a kormánypártok képviseletében pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

A KDNP szóvivője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, a napokban a Szeviép építőipari vállalat egyik vezére azt „vallotta", hogy cserébe az állami támogatásokért és megrendelésekért - egy közbeiktatott cég segítségével -, teljesen felújították Ujhelyi István házát.

A felújítások akkori értéke - a Szeviép-vezér szerint - 30-40 millió forint lehetett. A hírek szerint a felújított ház mögött saját wellnessközpont van szaunával, medencével, konditeremmel, a hatalmas telken borospincét, sétányt, kerti tavat is csináltak, illetve a házat kívül-belül felújították - mondta Nacsa Lőrinc.

Ujhelyi István napok óta idegesen cáfolja a hírt és fenyegetőzik - fogalmazott a politikus, aki szerint a helyzet egyszerűen tisztázható lenne a számlák és megbízások bemutatásával.

Elmondta, az EP-választás sorsdöntő lesz Európa jövője szempontjából. Ujhelyi István - ha nem számítjuk Tóth Bertalan elnököt, aki bejelentette, nem veszi át mandátumát - a szocialisták listavezetője. A választóknak tudniuk kell, kire adják szavazatukat, és tisztán kell látniuk ilyen ügyekben is - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.