Nacsa Lőrinc: Válság közepén a kormány bővíti a családtámogatásokat

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője orszaggyűlési felszólalásában úgy fogalmazott: sokszor a valósággal egyáltalán nem találkozó állításokat hallottak a csütörtöki felszólalásokban a válságkezelésre vonatkozóan is az ellenzék részéről. A 70-es évek hangulatát idézte Z. Kárpát Dániel (Jobbik), „echte kommunista tempója", amikor arrol beszét, hogyan kellene megregulázni a magántulajdont, a magánszemélyek közötti szerződéseket az albérlet tekintetében - közölte. 

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője
    
Nacsa Lőrinc kiemelte: míg 2010 előtt a gyermekek vállalása egyet jelentett a szegénységgel, mára ez nincs így. Családbarát fordulatot valósított meg a kormány, és ez azóta is tart. Azt szeretnék, ha valaki gyermeket vállal, ne járjon rosszabbul, mint aki nem vállal - mutatott rá. Hozzátette: mindenkinek szeretnének családtámogatási támogatást biztosítani, és mindenkinek a voksára számítanak.
    
Kitért a baloldal és a mostani kormány válságkezelési gyakorlatának különbségeire. Hangsúlyozta: most, a válság kellős közepén a kormány nem megszorít, vagy adót emel, hanem bővíti a családtámogatási program elemeit.
    
Nacsa Lőrinc részletezte a baloldali kormányok adóemeléseit, és rámutatott: 2008-2009-ben - szintén egy válság közepén - 12-féle adó nőtt. Értékelése szerint a baloldal válságkezelése a folyamatos adóemelés. 15-ször emelték a villany és gáz árát, majd nem támogatták a rezsicsökkentést - rögzítette a KDNP-s politikus.

*************************************

Az ügyfélbarát, szolgáltató államhoz visz közelebb a javaslat

A KDNP támogatja a kormányzati személyügyi döntéstámogató rendszerről szóló törvényjavaslatot, amelyet csütörtökön vitatott meg a parlament.
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) véleménye szerint a rendszerrel a kormányzati személypolitikai döntéshozás megalapozottabbá válik, ez hatékonyabb, versenyképesebb közigazgatást jelent, ami egy újabb lépéssel visz közelebb az ügyfélbarát, szolgáltató államhoz.
    
Hozzátette: a rendszer létrehozása előremutató, korszerű, annak révén csökkenni fognak a központi közigazgatási szervek és a rendvédelmi szervek adminisztrációs terhei, így több kapacitás és energia jut a munkák többi részére.

*************************************

Kiemelt cél a vidék fejlesztése

Két kiemelt területfejlesztési tanács összetételén változtat a területfejlesztési és területrendezési törvény módosítására tett kormányzati javaslat, amelynek vitáját csütörtökön folytatta le a Ház.

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka kiemelte: a kormánypártok nagyon fontosnak tartják a vidék fejlesztését a 2010 előtti vidékromboló politikával szemben. Akkor hagyták elszegényedni a vidéket, a külföldiek kezére játszották a magyar földet, leépítették az agráriumot, munkanélkülivé tettek egész térségeket - sorolta.
    
Rámutatott: 2010 után a regionális fejlesztési szemlélet, az ország nemzetstratégiai érdeke és a helyben lakók érdekének összehangolása volt és lett az elsődleges szempont, ezért is fontos, hogy kiemelt fejlesztési térségek jöhettek létre. Fontos a távlati stratégiai gondolkodás is, ahogy az is, hogy jövőképet adjanak ezeknek a régióknak - tette hozzá.
    
Azt mondta, a megfogalmazott fejlesztési koncepciókhoz megfelelő forrásokat is rendeltek, amit a magyar adófizetők, vállalkozások teljesítménye alapján tudtak megítélni ezeknek a térségeknek. Szavai szerint senki nem helyez senkit valaki fölé, maximum mellé, ez a törvényjavaslatból egyértelműen kiderül. Nem helyez senki senkit gyámság alá - hangoztatta, jelezve, a KDNP támogatja a beterjesztett javaslatot.

*************************************

A 2010 előtti idő nem egy dicsőséges korszaka volt a Balatonnak

A területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvénymódosítási javaslat általános vitájával folytatta munkáját csütörtök délután az Országgyűlés.
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint a 2010 előtti évek nem egy dicsőséges korszaka volt a Balatonnak, leharcolt, rendezetlen, sokszor üres strandok jellemezték. Az a leépülés ideje volt, a Jobbik most mégis az akkor kormányzó erőkkel készül hatalomra, azokat akarja hatalomra segíteni, akik tönkretették a Balatont - vélekedett.
    
Közölte: álságos éppen akkor beszélni rossz helyzetről, amikor minden rekord megdőlt az elmúlt nyáron a Balatonnál.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!