Navracsics Tibor: Az együttműködés kultúráját kell megteremteni

Az elmúlt 13 év eredményeit, az ügyfél szolgálatát megtartva, tovább kell lépni, és meg kell teremteni az együttműködés kultúráját – hangoztatta a területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján kedden Budapesten.

A miniszter azt mondta: a járási hivatalok, a vármegyei kormányhivatalok együttműködésével nemcsak ügyfélbarát közigazgatást, hanem olyan fejlesztéspolitikát hozhatnak létre, amely sikeresen csökkentheti az ország egyes területei között jelenlevő különbségeket. Emlékeztetett: eddig az ügyfélbarát szolgáltatás volt a fontos, és a hivatalokról jó visszajelzéseket adtak a polgárok, alapvetően elégedettek.

Navracsics Tibor felidézte, 2010-ben nagyszabású építkezés kezdődött, létrehozták a kormányablakokat, majd 2013-ban megkezdték működésüket a járási hivatalok. Ezt a munkát Lázár János  és Gulyás Gergely miniszter urak folytattak nagy hozzáértéssel – emelte ki. Hangsúlyozta: 2023 végén azt lehet mondani, a magyar állam teljesíti alkotmányos kötelezettségét, a polgárait és a közjót szolgálja.

Úgy fogalmazott:

az állam az utolsó menedéke a polgároknak, ideértve az önkormányzatokat is. Az államnak akkor kell közbelépnie, amikor a polgárnak már nincs más reménye. Akkor jön a közigazgatás, a járási és kormányhivatalok, hogy segítséget nyújtsanak. Nincs annál nagyobb elismerés, hogy amikor válsághelyzet van, a járási hivatalok és vezetőik lépnek előre a sorban, és nemcsak képviselik az államot, hanem erősítik és megtartják a közösségeket.

A kormányablakokkal olyan állami szolgáltatórendszert hoztak létre, ahol a hatósági tevekénység az utolsó, a feladat a polgárok életének segítése empátiával. A magyar állam a polgárait és a közjót szolgálja, a közigazgatás missziója pedig ugyanez – foglalta a miniszter.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!