Navracsics Tibor: A fejlesztéspolitikában figyelembe kell venni a térségek sokszínűségét

A kormányzati politika tervezésénél és ezen belül a fejlesztéspolitika hangsúlyainak meghatározásánál figyelembe kell venni az ország egyes részeinek regionális, kulturális és karakterbeli eltéréseit – hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa a Településfejlesztési Szövetség (TESZ) által alapított Településfejlesztési Díjak keddi, budapesti átadásán.

Navracsics Tibor kifejtette, az egyes térségek, települések fejlettségbeli, kulturális profilja alapján az ország rendkívül heterogén. Hozzátette,

a település kifejezés értelmezése a közigazgatási, közösségi egység mellett egyre inkább térségi jellegűvé válik, ahol az egyes települések nem szigetelődnek el.

 

Hangsúlyozta, hogy a térségi jelleg erősítése a kormány célja, ezért készítik elő a funkcionális város térségek és a funkcionális térségek bevezetését a fejlesztéspolitikai gondolkodásba. A funkcionális térségek azokat a nagy tájegységeket - például Közép-Dunántúl, Tisza-tó, Balaton - fedik le, amelyek már önálló fejlesztési tanáccsal rendelkeznek.

Navracsics Tibor kiemelte, a túlélés lehetőségét határozza meg a településeknek a szolgáltatások színvonala, a környezet állapota és az, hogy milyen életminőséget tudnak garantálni.

Az idén harmadik alkalommal kiosztott Településfejlesztési Díjat azok az önkormányzatok, önkormányzati cégek nyerhetik el, amelyek az előző időszakban befejezett projekjükkel kiemelkedő sikert értek el.

A rendezvényen elhangzott, hogy az idén csaknem 100 pályázatot bíráltak el.

A Településfejlesztési Díjat a községek közül Jakabszállás, Lakitelek és Sükösd önkormányzata nyerte el. A városok közül az elismerésben Tata és Dunakeszi részesült. A főváros és a megyei jogú városok közül a díjat Budapest V. és XVII. kerületi önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. érdemelte ki. Mindezek mellett hét település különdíjban részesült.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!