Navracsics Tibor: Két vármegyének lehet önálló gazdasági profilja

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.

 

Navracsics Tibor hozzátette, Komárom-Esztergom vármegyét az ipari parkok vármegyéjének is lehet nevezni. Az itteni ipari parkok nagyságukból adódóan is meghatározóak az egész nemzetgazdaság számára, és a még rendelkezésre álló területek további fejlesztéseket is lehetővé tesznek.

A miniszter Budapestről szólva elmondta, hogy jóval az európai unió átlagos fejlettsége felett teljesít, de szoros versenyben kell helyt állnia a szomszédos fővárosokkal.

Ha Budapest nem kapja meg a megfelelő támogatást, ha leszakad a fővárosok közötti versenyben, annak az egész magyar nemzetgazdaság a kárát látja

 

– jelentette ki Navracsics Tibor.

Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, vállalkozóik körében mindennapi tapasztalat, hogy Komárom-Esztergom vármegye gazdaságának helyzete stabil, és a gazdasági teljesítőképesség statisztikái is ezt támasztják alá.

Területileg az ország legkisebbjeként, a vármegyék által előállított bruttó hazai termék közel öt százalékát itt termelik meg. A vármegyék közül Komárom-Esztergomban a legmagasabb az egy lakosra jutó termelési érték, az országos átlag 2,6-szorosa.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!