Navracsics Tibor: Közös érdek, hogy jól hasznosuljon az uniós adófizetők pénze

Minden eurócent az Európai Unió társadalmainak erősségét, összetartóképességét és versenyképességét szolgálja, ezért is közös érdek, hogy jól hasznosuljon az EU-adófizetők pénze – mondta a területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa szerdán Hajdúszoboszlón.

Ilyen beruházás a bölcsődeépítés, amely a jövőt szolgálja és a település erejét mutatja meg

– tette hozzá Navracsics Tibor a hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska bölcsődei tagintézményének átadásán.

Navracsics

A miniszter szerint mindez akkor működik, ha a települések vezetői perspektivikus célokat tűznek ki, Hajdúszoboszló pedig ilyen város.

Kitért arra, hogy az elmúlt évtizedben Debrecen és térsége példátlanul dinamikus fejlődést ért el, és ennek része Hajdúszoboszló.

A fürdőváros a turizmusban eddig is élen járt, de mára a gazdaság, a szolgáltatások és a tudomány terén is olyan együttműködést valósított meg a kormánnyal és a régióval, ami egész Magyarország, de akár Európa számára is példát mutat

– hangoztatta Navracsics Tibor megjegyezve, hogy ez teszi erőssé Magyarországot, és szolgálja az itt élők életminőségét.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló független polgármestere jelezte: a fejlesztést a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 355 millió forint hazai és európai uniós forrásból valósították meg, amivel 26 új bölcsődei férőhely létesült.

Az új tagintézménnyel 116-ra nőtt a bölcsődei helyek száma, de 772 bölcsődés korú kisgyerek van a városban, ezért tovább szeretnék bővíteni a hálózatot – jegyezte meg a városvezető.

Hozzátette: évente 215-250 gyerek születik a városban, ami jelzi, hogy „Hajdúszoboszló élhető város, sokan tervezik  itt a jövőjüket”.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke azt mondta, a bölcsőde-beruházás fellendült a vármegyében: 32 önkormányzat 36 projektje kapott együttesen 5,8 milliárd forint támogatást, ezzel 480 új bölcsődei helyet létesítettek. A TOP plusz program keretében Hajdúszoboszló eddig már 2,6 milliárd forint támogatásra pályázott – fűzte hozzá.

Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a „szándék és a tett kézfogásának” nevezte a hajdúszoboszlói bölcsőde-beruházást, és elismeréssel szólt a helyi városfejlesztési törekvésekről.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!