Navracsics Tibor: Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat

Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat – jelentette ki a területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa csütörtökön Ajkán, ahol az egészségügyi infrastruktúra 200 millió forintos fejlesztése részeként több eszközt is átadtak.

Navracsics Tibor kiemelte: Magyarország hagyományosan a legeredményesebb európai uniós tagállamok közé tartozik az uniós források felhasználása szempontjából.

Hangsúlyozta:

lehet, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek időről időre nem sikeresek a pályázatokon, de Magyarországon az önkormányzatok között pártpolitikai alapon nincs megkülönböztetés.

 

Ezt mutatja az ellenzéki vezetésű Ajka számos nyertes projektje, illetve az is, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a kormány közreműködésével vehet részt a klímabarát önkormányzatok európai pályázatán – tette hozzá a miniszter.

Navracsics Tibor kitért a védőnői szolgálat jelentőségére is, amelyre szavai szerint Magyarország hungarikumként tekinthet. Megjegyezte: a kormány az ágazatot - hazai és európai uniós forrásokból – fejleszteni szeretné, hogy minél jobb körülmények között dolgozhassanak a védőnők.

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület), Ajka polgármestere elmondta: a város 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból, amelyet egyrészt az egészségügyi alapellátásnak és a védőnői szolgálatnak helyt adó intézmény korszerűsítésére, másrészt eszközbeszerzésre fordítanak.

Az épület energetikai korszerűsítésére – klímaberendezés beszerzésére, szigetelésre – 150 millió forintot fordítanak, mintegy 50 millió forintból pedig orvosi és védőnői felszerelések mellett elektromos autót és két elektromos kerékpárt is beszereztek.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!