Navracsics Tibor: Számomra az a legfontosabb, hogy a települések boldogok legyenek!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak, teljes telt ház fogadta a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának politikusait, Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert és Harrach Pétert, a párt frakcióvezető-helyettesét a Martonvásári Polgári Est keretében rendezett beszélgetésen. A területfejlesztés aktuális kérdései mellett az önkormányzati és az európai parlamenti voksolások is napirenden szerepeltek.

Navracsics

– Az önkormányzati választásokon azt szeretném, hogy minden város, minden falu olyan polgármestert és képviselőket kapjon, amilyet szeretne. Számomra az a legfontosabb, hogy a települések boldogok legyenek! – jelentette ki csütörtökön este a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fejér vármegyei Martonvásáron. Hozzátéve:

Természetesen örülne, ha a Fidesz–KDNP megerősítené pozícióját, ám a megyei jogú városoknál, sőt a járásszékhelyeken is szoros versenyre számít a polgármester-jelöltek között."

NavracsicsNavracsics Tibor a pódiumbeszélgetés moderátora, Horváth Bálint kérdésére válaszolva kulcsfontosságúnak nevezte az európai parlamenti választásokat is, mert mint fogalmazott, bár az Európai Néppárt (EPP) az elmúlt években szemmel láthatóan átalakult és világnézeti tartalmában távolabb került az alapító kereszténydemokrata politikusok értékeitől, még mindig meghatározó erő az európai politikában, éppen ezért a KDNP küldetésének érzi a magyarok jelenlétének megerősítését. 

Est

A KDNP célja, hogy a pártcsalád ne oldódjon fel egy liberális-szocialista maszlagban, hanem visszataláljon az eredeti értékrendjéhez: Isten, haza és szabadság. Hangsúlyozta, hogy egy olyan sikeres európai közösségben hisz, amely a keresztény kultúra alappilléreire támaszkodik.  Véleménye szerint, a jobboldal megerősödve jöhet ki az EP-választásokból, azaz az Európai Parlamentben egy erősebb jobboldali jelenlétet prognosztizál.

HarrachHarrach Pétert, a KDNP frakcióvezető-helyettese a társadalmat alkotó közösségek fontosságáról beszélt – a család, az egyházi közösség és a nemzet –, ami veszélyben van, hiszen többen a hagyományos értékeket őrző családok, a normákat adó egyházak és a függetlenségüket védő nemzetek ellen dolgoznak. Kiemelte:

Amikor Európában gondolkodnak, akkor a keresztény kultúra, a közösségek megerősítésében gondolkodnak és nem Európai Egyesült Államokban, hanem a szabad nemzetek szövetségében,  ahogy azt az alapítók anno elképzelték"

Est

– mondta a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színháztermében összegyűlt nagy számú érdeklődő előtt, akiket házigazdaként, a Pannónia Szíve képviselője köszöntött. Tessely Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője elismeréssel beszélt a meghívott Navracsics Tiborról és Harrach Péterről, akiktől mint fogalmazott, csak tanulhatott az évek alatt. Mindemellett fontos bejelentést is tett Martonvásárt illetően.

Navracsics

Egyrészről méltatta a regnáló polgármestert, Szabó Tibort, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a vidéki város több mint egy évtizedes fejlődésében, másrészről támogatásáról biztosította Horváth Bálint jelenlegi alpolgármestert, ugyanis ő veszi át a stafétát Szabó Tibor városvezetőtől és elindul a június 9-i önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP, Martonvásári Polgári Összefogás Egyesület jelöltjeként. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!