Nem a magyar állam tartozik Iványiéknak, hanem Iványiék tartoznak a magyar államnak

Arató Gergely (DK) országgyűlési képviselő írásbeli választ igénylő kérdésére adott válaszában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy Magyarország Kormánya a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MEK) részére minden jogszerűen járó támogatást kifizetett és folyamatosan kifizet, beleértve az Emberi Jogok Európai Bírósága által korábban kártérítés jogcímen megítélt kötelezettségeket is.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette, hogy a MET jelentős mértékű állami támogatásokat, személyijövedelemadó-felajánlásokat és a kártérítés jogcímen kifizetett összegeket figyelembe véve 2010-2023 között mindösszesen közel 26,5 milliárd forinthoz jutott.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a MET nem tudja felelősen működtetni intézményeit, és azzal, hogy munkavállalói után nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot, veszélybe sodorja egészségügyi ellátásukat, valamint a nyugdíjukat is. A valóság tehát az, hogy nem a magyar állam tartozik a MET-nek, hanem a MET és szervezetei a magyar államnak, illetve közvetve saját alkalmazottaiknak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!