A nemzeti összetartozás kérdésében a Momentum a DK-t követi

Nagy megdöbbentést keltett a Momentum Mozgalom elnökének, Fekete-Győr Andrásnak az a román nyelvű üzenete, amelyben pár nappal a szomszédos ország önkormányzati választása előtt nem a magyar, hanem a román jelölt mellett kampányolt. Sokak által a mozgalom ezen lépése egyszerűen árulásnak minősíthető – véli Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Vejkey ImreVejkey Imre pártügyész, a KDNP frakcióvezető-helyettese

A kereszténydemokrata politikus a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette:

a teljes nemzetben gondolkodás természetes és elidegeníthetetlen része a hazai politikai gondolkodásnak,

közbeszédnek, ezért a kormánypártoknak az elcsatolt területeken is egyértelmű a magyar képviselet fontossága, így az sem kérdés, hogy a legesélyesebb magyar jelöltet kell támogatni a határainkon túl.

Viszont az, hogy korábban a felvidéki magyarok, most a közelmúltban pedig az erdélyi székelyek politikai riválisai mellett korteskedett a Momentum,

nem nevezhető másnak, mint árulásnak.

Sajnos az látszik – tette hozzá a KDNP-s politikus –, hogy a magát XXI. századi, fiatalos pártnak tituláló társaságnak fogalma sincs arról, hogy mit is jelent a magyar közösséghez tartozás.

Vejkey Imre kiemelte, hogy

a külhoni magyarok csak érzéketlenséget kapnak a Fekete-Győr András vezette alakulat részéről,

akik ezáltal erkölcsi, politikai és történelmi rövidlátásról tesznek tanúságot, ami több, mint szomorú.

A frakcióvezető-helyettes hozzátette: a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nemzeti összetartozással kapcsolatos felfogásához, tetteiben a párt ifjúsági tagozatának is becézhető Momentum is csatlakozott az Országházon kívülről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!